Wielericoon Bradley Wiggins in financieel zwaar weer, faillissement dreigt: “Er lijkt geen einde in zicht”

Bradley Wiggins riskeert het faillissement van zijn bedrijf Wiggins Rights Limited. De Britse ex-Tourwinnaar heeft een openstaande schuld van bijna 1 miljoen pond, die hij betwist.

Vincent Van Genechten
Bron: Cyclingnews, Cycling Weekly

De 43-jarige Wiggins won in 2012 de Ronde van Frankrijk en kroonde zich vijf keer olympisch kampioen in het baanwielrennen. Het maakte van hem een held in eigen land. Daarna werd ‘Wiggo’ een begrip als analist en verslaggever (vanop de motor) voor Eurosport. Verder richtte de Brit ook een eigen wielerploeg op.

Maar vorig jaar liep het financieel mis voor Wiggins. Hij zit al sinds 2020 in een traject (een ‘Individual Voluntary Agreement’) waarbij hij geholpen wordt om schuldeisers gradueel af te betalen, met het oog op het vermijden van een faillissement. Maar Cycling Weekly heeft nu onthuld dat de Brit nog geen cent heeft afgelost van zijn openstaande schuld van 979.953 pond (1.120.266 euro). Wiggins zou deze - onder andere - moeten afbetaald hebben door het verkopen van bezittingen in Spanje en de naamrechten op ‘Wiggins’ en ‘Wiggo’.

© Photo by Nordin Catic/Getty Imag

Wiggins betwist deze claim echter, maar intussen dreigt een faillissement. “Als deze contractbreuk niet opgelost geraakt, dan vervalt zijn traject”, kon Cycling Weekly noteren uit een document ter zake. “In dat geval kan een procedure tot faillissement opgestart worden. Dit is ook de verwachting en dat binnen de komende maanden.”

De ex-Tourwinnaar - wiens persoonlijke financiële situatie niet in gevaar zou zijn - is er het hart van in. “Deze kopzorgen zijn nu al een paar jaar bezig en er lijkt geen einde in zicht”, aldus Wiggins. “Het is een historische kwestie waarbij nalatigheid van anderen een grote stapel van s*t met mijn naam erop heeft achtergelaten. Dat gebeurt wel meer bij sportmensen en er zullen een paar claims van mijn advocaten uitgestuurd worden als gevolg daarvan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer