(themabeeld)© Shutterstock

Haai bijt vrouw in het hoofd aan Zuid-Australische kust

Voor de kust van Zuid-Australië heeft een haai vrijdag een vrouw aangevallen. Ze raakte daarbij zwaargewond aan het hoofd. Hulpdiensten noemen de toestand van de vrouw extreem ernstig en levensbedreigend.

mtm
Bron: BELGA

De vrouw was samen met een vriend in het water ter hoogte van Port Norlungan ten zuiden van Adelaide, toen het dier haar aanviel. De haai beet haar in het hoofd, ook haar gezicht raakte ernstig gewond. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De vrouw werd naar het Flinders Medical Centre overgebracht voor verzorging.

Op het strand waren op het moment van de aanval heel wat strandgangers aanwezig, onder wie een grote groep kinderen. Een deel van hen had een vrije dag maar het andere deel was er voor zwemlessen. “Het was echt verschrikkelijk”, getuigt een man die in de regio woont. “Zoiets heb ik mijn hele leven nog nooit gezien.” 

Om welke soort haai het gaat is nog niet bekend. Er is een grote zoekactie aan de gang om het dier te kunnen lokaliseren.

Het gaat om de vierde haaienaanval aan de Zuid-Australische kust dit jaar. Twee slachtoffers werden nooit teruggevonden, een vrouw overleefde de aanval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer