(Archieffoto)
BELGA/BOGAERTS

Staking bij De Lijn in West-Vlaanderen duurt nog voort tot en met volgende dinsdag

Het gemeenschappelijke vakbondsfront van ACV, ACOD en ACLVB bij De Lijn in West-Vlaanderen staakt ook dit weekend en maandag en dinsdag voort. "Dit zal impact hebben op de dienstverlening bij bus en kusttram, al lijkt de hinder minder groot te worden", meldt De Lijn.

De vakbonden hadden aanvankelijk beslist om op donderdag 9 november te staken, maar beslisten woensdag om door te staken tot en met dinsdag 14 november. Vandaag was de hinder op de dienstverlening volgens De Lijn "zeer groot". 

Hoe groot de impact de komende stakingsdagen zal zijn op de dienstverlening is niet duidelijk. De hinder voor bus- en tramreizigers lijkt dit weekend volgens De Lijn eerder beperkt te zijn. 

Op zaterdag en zondag lijkt de staking vooral voelbaar te zullen zijn op de busdiensten in de Westhoek en in de regio Brugge. Op de kusttram en op het overige busvervoer aan de kust en in de regio's Kortrijk en Geluwe lijkt er dit weekend nauwelijks impact te zijn. Naar verwachting zullen twee op de tien bussen niet rijden in de Westhoek en in regio Brugge.

Datzelfde scenario lijkt zich in de Westhoek te herhalen op maandag en dinsdag. Bij het overige busverkeer aan de kust, in Brugge en in Kortrijk en bij de kusttram zal er vermoedelijk een op de tien ritten niet uitgevoerd worden op maandag. Op dinsdag zou de hinder normaal gezien verder moeten afzwakken, waardoor er bij de kusttram en het busverkeer aan de kust nog minimale hinder zou zijn.

Meest gelezen