Zes goals, veel drama, maar geen winnaar in Westerlo - STVV

Westerlo en STVV hebben na een spectaculaire wedstrijd de punten gedeeld. De thuisploeg dreigde na een sterke eerste helft met lege handen achter de blijven, maar de ingevallen Frigan bezorgde Westerlo in de toegevoegde tijd toch nog een punt. Twee strafschopfases beroerden achteraf de gemoederen.

Kersten Steurbaut

De wedstrijd begon met een valse noot voor Westerlo. Koita kreeg een boulevard om op te rukken richting doel. De Mauritaniër werd nog (foutief) afgestopt door Reynolds, maar het leer belandde voor de voeten van Bocat. Die twijfelde niet en haalde meteen uit vanop de rand van de zestien. Een verraste Bolat moest zich al na zes minuten omdraaien.

Het was meteen ook het laatste wapenfeit van een flauw STVV voor rust. Westerlo liet zich niet uit zijn lood slaan en zette na een kwartier de bordjes al terug op gelijke hoogte. Sydorchuk knalde op een hoekschop eerst nog tegen de paal, in de herneming schoof Bayram na verschillende stations het leer onder Suzuki tegen de touwen.

Westerlo juichte, al was het nog even met dichtgeknepen billen. De VAR moest controleren of er geen sprake was van buitenspel. Na vier minuten kwam vanuit Tubeke de verlossing: 1-1!

Westerlo rook bloed en ging op zoek naar een tweede treffer. Een flauw schotje van Yow kon Suzuki deze keer niet verrassen, Daci zag zijn poging afgeblokt. Net voorbij het halfuur kreeg de thuisploeg toch zijn verdiende voorsprong. Na een snelle tegenstoot via verschillende stations gooide Yow het leer voor doel. Via een Truiens been belandde het leer voor de voeten van Madsen. De Deen bleef ijzig kalm en plaatste het leer beheerst in het hoekje.

Overuren voor de VAR

Na de pauze kroop Westerlo in overlevingsmodus. STVV eiste de bal op en kroop rond de kooi van Bolat. Veel gevaar leverde dat in eerste instantie niet op. De Limburgse aanvalsgolven misten schwung om openingen te vinden in de Kempense muur. Concreet doelgevaar bleef dan ook beperkt. Steuckers mikte een schot recht op Bolat. In een poging van Zahiroleslam - een lage schuiver - zat meer gif, ook deze keer reageerde de Turkse doelman attent. Westerlo kon daar op een vallend schot van Haidara na te weinig tegenover zetten.

De aanhouder wint en dat gold vrijdagavond ook voor Sint-Truiden. Al hadden de Kanaries daar wel de tussenkomst van de VAR voor nodig. Bayram kreeg op een hoge voorzet het leer ongelukkig ook de bovenarm. Nicolas Laforge werd toch naar het scherm geroepen en legde de bal op de stip. Volgens de letter van het reglement correct, toch een strenge beslissing, Koita zorgde vanop de stip voor de 2-2.

In ’t Kuipje kan het weleens spoken. De slotfase had nog heel wat plotwendingen in petto. Westerlo leek na een knappe goal van Koita op vrije trap - de muur ging open en de Truiense topschutter mikte het leer perfect tussen de geel-blauwe pionnen - alsnog met de billen bloot te gaan. De thuisploeg rechtte echter meteen de rug, zij het met een gelukje. Een Schot van Bos week af op de voet van de ingevallen Frigan en ook Suzuki was voor een derde keer geklopt: 3-3.

Een winnaar kwam er ondanks acht minuten extra tijd niet meer. Diep in blessuretijd claimde Westerlo nog een strafschop voor een fout op Frigan. Overuren voor de VAR. Laforge werd een tweede keer naar het scherm geroepen, maar bleef deze keer bij zijn beslissing: geen penalty. Geen winnaar dus in Westerlo - STVV. De ploeg van Jonas De Roeck verloor zo maar één keer in de laatste zeven wedstrijden, maar zal toch met gemengde gevoelens de interlandbreak ingaan.