Vooral wie zaterdag boodschappen wil doen, moet goed op de openingsuren van de supermarkten letten.© rr

Opgelet als je vandaag boodschappen wil doen: deze winkels en diensten zijn wel en niet open op Wapenstilstand

Wie de gewoonte heeft om op zaterdag boodschappen te doen zal zijn of haar planning toch wat moeten aanpassen deze week. Het is Wapenstilstand, een officiële feestdag, en dat betekent dat de meeste winkels gesloten zullen zijn. Kijk hier waar je wel of niet terecht kan.

tg

Zaterdag is de drukste dag van de week voor warenhuizen. Maar nu, 11 november, blijven de meeste winkels gesloten. Wie boodschappen wil doen voor het weekend zal dat dus een dagje vroeger moeten doen. Op vrijdag dus. Al zullen sommige kleinere buurtwinkels wel open zijn, een halve of zelfs een ganse dag.

Wie overigens naar hartenlust wil winkelen vandaag, kan naar Nederland want daar is Wapenstilstand geen officiële feestdag.

Alle gemeente- en stadhuizen, OCMW’s, gemeentelijke bibliotheken en overheidsdiensten zijn gesloten op Wapenstilstand. Dat betekent dat je er pas maandag weer terecht kan.

Febelfin laat weten dat de banken gesloten zijn. Klanten kunnen wel elektronisch bankieren en terecht in de selfbankings aan de betaalterminals en de biljettenverdelers.

Postkantoren zijn dicht en er is geen post- of krantenbedeling op 11 november. Online kunnen wel verrichtingen gedaan worden.

De politiediensten blijven altijd bereikbaar, ook op feestdagen, al zijn de wijkkantoren gesloten. Voor administratieve zaken kan je er niet terecht. Wie dringende politiehulp nodig heeft, moet bellen naar het noodnummer 112.

De politiediensten blijven steeds bereikbaar op de feestdag.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De meeste doe-het-zelfzaken zijn gesloten op Wapenstilstand. Sommige Gamma’s zijn zaterdag wel open tot ’s middags. Kijk vooraf even op de website als je dringend planken, verf of een hamer nodig hebt.

Openbare markten gaan wel gewoon door.

De meeste kleding- en schoenwinkels zijn dicht op 11 november, maar niet allemaal. Maasmechelen Village is bijvoorbeeld wel open. En ook kledingketen ZEB maakt er een gewoonte van om op feestdagen open te blijven. Dat is ook nu het geval.

LEES OOK. Niet alleen werkgever, maar ook matchmaker: modeketen organiseert speeddates voor single personeelsleden

De horeca blijft open.

De meeste musea zullen gesloten blijven. Het MAS in Antwerpen is wel open. Kijk vooraf best even op de website van het museum dat je wilt bezoeken zodat je geen nutteloze verplaatsing maakt.

Dierenparken zoals de Antwerpse Zoo, Planckendael en Pairi Daiza kan je wel bezoeken.

Pretpark Walibi blijft gesloten. Plopsaland, Bellewaerde en Bobbejaanland zijn wel open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER