Heftige beelden tonen hoe twee meisjes na schooltijd in elkaar worden geslagen door daders met roze bivakmuts

MAASMECHELEN -

Twee meisjes van de middelbare school campus De Helix in Maasmechelen-centrum zijn donderdag na schooltijd aangevallen op straat. Omstanders filmden hoe twee verdachten met roze bivakmuts slagen toedienen aan de meisjes. Twee mogelijke verdachten zijn intussen geïdentificeerd. Eén 18-jarig meisje uit Maasmechelen is al verhoord.

Donderdag na schooltijd kwam het op de stoep voor de school, aan de Rijksweg ter hoogte van de verkeerslichten, tot een vechtpartij waarbij twee leerlingen van De Helix klappen kregen van twee andere meisjes. Het voorval werd gefilmd door omstaanders die toekeken. “De daders zitten niet op onze school”, zegt Sabine Vanstraelen, directrice van De Helix. De slachtoffers zitten er wel op de schoolbanken. De meisjes zijn 17 en 18 jaar oud. “Wij zijn meteen gestart met slachtofferhulp voor beide meisjes en hun ouders. Het onderzoek zit nu bij de politie.”

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen kon twee mogelijke verdachten identificeren. Ze droegen een roze bivakmuts toen ze de scholieren donderdagnamiddag aanvielen. Eén van de verdachten kon donderdag al worden gearresteerd. Het gaat om een 18-jarig meisje uit Maasmechelen. Ze werd verhoord en ze werd vandaag voorlopig vrijgelaten. Het onderzoek is wel nog bezig, en het wil dus niet zeggen dat het meisje vrijuit gaat.

LEES OOK. Filmpje van vechtende tienermeisjes brengt nare herinneringen boven voor Kayleigh (23): “Doet me denken aan mijzelf 10 jaar geleden”

LEES OOK. Moeder van slachtoffer Zelzaatse ‘pestbende’: “Mijn dochter is doodsbang en durft niet meer naar buiten”

LEES OOK. Harde filmpjes tonen hoe Elias (16) gepest wordt op school: “Eerlijk, ik ging door een hel”

 (Jos Thomassen/Marij Wyers)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen