Ga naar de inhoud
" "
Spektakel in Het Kuipje: Frigan maakt in slotminuten de gelijkmaker met gelukje.

5000

Westerlo wist dubbel doelpunt van kwelduivel Koita uit in spectaculair slotkwartier tegen STVV

vr 10 november 2023 22:46
Westerlo
einde
3-3
STVV
  1. 4' - Geel - Bakary Haidara
  2. 5' - Doelpunt - Eric Junior Bocat (0 - 1)
  3. 9' - Geel - Arthur Piedfort
  4. 15' - Doelpunt - Emin Bayram (1 - 1)
  5. 33' - Doelpunt - Nicolas Madsen (2 - 1)
  6. 37' - Geel - Mathias Delorge Knieper
  7. 41' - Geel - Pietro Perdichizzi
  1. 70' - Verv. Erdon Daci door Lucas Stassin
  2. 70' - Verv. Griffin Yow door Yusuke Matsuo
  3. 77' - Doelpunt strafschop - Aboubakary Koita (2 - 2)
  4. 79' - Verv. Ryotaro Ito door Fatih Kaya
  5. 79' - Verv. Kahveh Zahiroleslam door Joel Chima Fujita
  6. 80' - Verv. Arthur Piedfort door Dogucan Haspolat
  7. 88' - Doelpunt vrije trap - Aboubakary Koita (2 - 3)
  8. 90' - Verv. Eric Junior Bocat door Wolke Janssens
  9. 90' - Verv. Bakary Haidara door Lukas Van Eenoo
  10. 90' - Verv. Pietro Perdichizzi door Matija Frigan
  11. 90+1' - Doelpunt - Matija Frigan (3 - 3)
  12. 90+4' - Geel - Wolke Janssens
  13. 90+10' - Verv. Jarne Steuckers door Olivier Dumont
  14. 90+10' - Geel - Sinan Bolat
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 10/11/23 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Eric Junior Bocat
0 - 1
5'
15'
Emin Bayram
15'
Emin Bayram
1 - 1
33'
Nicolas Madsen
33'
2 - 1
77'
Aboubakary Koita
2 - 2
77'
88'
2 - 3
88'
90+1'
Matija Frigan
90+1'
3 - 3

Een collectieve "oef" weergalmt door 't Kuipje. Op een kwartier van het einde lag de eerste zes op zes van het seizoen binnen handbereik voor Westerlo, maar een ongelukkige penaltyfase luidde nog een knotsgek kwartier in. STVV ging door twee doelpunten van de onvermijdelijke Koita nog op en over de thuisploeg, maar invaller Frigan schonk Westerlo in de toegevoegde tijd alsnog een puntje.

Westerlo - STVV in een notendop:

Sleutelmoment: In minuut 88 lijkt Aboubakary Koita STVV met een fraaie vrije trap de overwinning te schenken, maar 3 minuten later devieert Frigan de bal aan de overkant nog in doel. Een gelukje of een geniale ingeving, de Kroaat legt in elk geval de eindstand vast.

Man van de Match: Na een partij waarin overal kansen vielen, kunnen we hier eigenlijk meerdere namen neerzetten. Madsen was de beste man in de eerste helft, maar Koita toonde met 2 doelpunten alweer zijn klasse. De teller van de winger staat nu al op 10 goals.

Opvallend: STVV en Westerlo lijken wel te houden van een puntendeling. De thuisploeg speelde in 4 van zijn laatste 8 matchen gelijk, STVV is met 6 draws op 14 speeldagen (samen met Genk) koning der gelijke spelen in onze competitie.

Dreiging aan beide kanten

Na de overwinning tegen Leuven was de hoop op beterschap eindelijk terug bij Westerlo. Vanavond konden de Kemphanen zelfs een eerste keer dit seizoen uit de degradatiezone wippen, maar daarvoor moesten ze wel voorbij STVV.

En dat leken ze niet helemaal begrepen te hebben bij Westerlo, want al na 6 minuten moest de thuisploeg achtervolgen na een uithaal van Eric Bocat Junior.

Westerlo schoot daarna wel wakker en creëerde vooral via stilstaande fases gevaar. De STVV-verdediging kende vanavond bijzonder veel moeite met het ontzetten van ballen uit de 16.

Het hoeft dan ook niet de verbazen dat de gelijkmaker er via een hoekschop kwam. Op het kwartier ontstond een flipperkast voor het doel van Suzuki, die eerst nog geholpen werd door de paal, maar zich bij een tweede actie toch moest omdraaien na een doelpunt van Bayram.

Een kwartier later kon Madsen zijn ploeg - na opnieuw slecht wegwerken in de STVV-verdediging - zelfs op voorsprong trappen. De middenvelder legde de bal knap in de korte hoek, 2-1 voor Westerlo in een attractieve eerste helft.

Dol slotkwartier als kers op de taart

In de tweede helft was de wil er wel nog, maar bleef het spektakel van de eerste helft toch wat achterwege. Tot op een kwartier van het einde dan toch.

In minuut 75 krijgt STVV een discutabele strafschop na hands van doelpuntenmaker Bayram. Aboubakary Koita twijfelt niet en knalt het leer knap in de bovenhoek, 2-2 en alles te herdoen.

En 13 minuten later zet diezelfde Koita de partij helemaal op zijn kop. Hij mikt een vrije trap door de muur en zet STVV weer op voorsprong. Dan toch weer een pijnlijke nederlaag voor Westerlo?

Nee hoor, want ook dan is de partij nog niet gespeeld. In minuut 91 belandt een schot van Bos via een deviatie van invaller Frigan nog in doel.

Diezelfde Frigan gaat even later nog neer in de 16, de VAR roept Laforge naar het scherm, maar die ziet er geen graten in. Zo eindigt de partij uiteindelijk op een billijk gelijkspel en heeft de 14e speeldag na 100 minuten een pot spektakelvoetbal gekregen als opener.

Fase per fase

22:48

Einde!

Een attractieve pot voetbal eindigt uiteindelijk op een billijk gelijkspel na een spectaculair slot. Even leek Koita STVV naar de overwinning te trappen in minuut 88, maar Frigan tekende 2 minuten later nog voor de 3-3.

90+11' tweede helft
90+10'
Westerlo
90+10'

Een vrije trap van Van Eenoo belandt aan de tweede paal nog op het hoofd van Frigan, maar de spits kan zijn poging niet kadreren. Was dit de laatste kans van de wedstrijd? We spelen intussen 100 minuten.

90+9'

Geen penalty voor Westerlo!

Deze keer volgt Laforge zijn assistenten van de VAR niet. Terechte beslissing, er was niet veel aan de hand.

90+7'

Ook strafschop voor Westerlo?

Op de vrije trap gaat Frigan neer tussen 2 Kanaries. De VAR roept Laforge naar het scherm! Ook hier leek niet bijster veel aan de hand.

90+5'

Smets laat zich vangen en haalt Bos onderuit aan de zijlijn. Alle zwaargewichten van Westerlo schuiven op in de hoop om matchwinnaar te worden.

90+4'

STVV flanst nog eens een aanval ineen over verschillende stationnetjes, maar de voorzet belandt in niemandsland. Deze wedstrijd kan nog alle kanten op.