Buien en opklaringen wisselen elkaar af

Het wordt vandaag rustiger en droger met in de namiddag geïsoleerd enkele buien. Het wordt wel frisser, met temperaturen tot 5 à 10 graden. Dat meldt het KMI. Vanaf morgenavond wordt het weer natter met regen en buien.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, vooral in de noordelijke landshelft. De maxima schommelen van 5 graden in de Hoge Venen tot 9 à 10 graden in Vlaanderen.

Richting Franse grens en in het zuidoosten van het land is de kans op buien eerder beperkt. Verder zijn er bij momenten ook brede opklaringen.

Vanavond wordt het droog met breder wordende opklaringen, al kunnen er in Hoog-België aanvankelijk nog enkele buitjes vallen.

In de loop van de nacht vormen er zich laaghangende bewolking en nevel of mist op meerdere plaatsen, vooral dan in de Ardennen waar het zicht plaatselijk beperkt kan zijn. Tegen het eind van de nacht dringt al middelhoge en hoge bewolking het land binnen vanaf het zuidwesten. Het koelt af tot temperaturen tussen de 0 en 5 graden.

Zondag zijn er 's ochtends nog opklaringen mogelijk. Later neemt de bewolking toe en kan er in de namiddag plaatselijk al wat lichte regen vallen alvorens een actieve regenzone ons land bereikt in de avond. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden in Vlaanderen.

Maandag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen en later buien. Er kan opnieuw veel regen vallen. Het wordt wel zacht met maxima van 12 tot 16 graden.

De rest van volgende week blijft het wisselvallig met soms regen of buien. Het wordt geleidelijk opnieuw minder zacht.

BEKIJK - het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen