© Instagram/valeskavdb

Ex-veldrijder Niels Albert ‘showt’ trots gevolgen van haartransplantatie: “Waarom moet iemand zich daar in godsnaam over schamen?”

Niels Albert (37) gaat voor een geheel andere look. Op Instagram pronkt de voormalige veldritkampioen plots met een kaalgeschoren kop. Die blijkt het gevolg van een haartransplantatie. “Ik had niet veel haar meer, maar ik kon dat altijd goed verdoezelen met haarlak en wax.” Tot nu. Albert was dan ook vastbesloten om er iets aan te doen. “Waarom moet iemand zich daar in godsnaam over schamen?”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

wvb

Kaalheid is als het ware met de paplepel ingegeven bij de ex-wereldkampioen veldrijden. “Mijn grootvader en mijn vader hadden alle twee heel weinig haar. Dat zit zo’n beetje in onze familie”, legt Niels uit. “En hoe ouder ik werd, hoe meer ik ook opmerkte dat ik heel wat haar verloor.”

Zo’n halfjaar geleden is bij Niels het idee beginnen rijpen om drastisch in te grijpen. “Ik heb daar toch wel lang over getwijfeld.” Een Hasseltse dokter kon hem over de streep trekken. “Mijn haar zou door de ingreep veel volumineuzer zijn. En hij ging het op een natuurlijke manier doen, exact wat ik wilde”, zegt Niels.

Afgelopen woensdag was het dan zover: zijn gekende kuifkapsel ging er volledig af. Een onwennig zicht, aldus de veldrijder. “Ik had mezelf nog nooit kaal gezien.”

Voor de rest viel de ingreep best mee. “Dat doet totaal geen pijn. Het trekt gewoon een beetje. Ik heb nu gewoon het gevoel dat ik een badmuts draag, maar pijn is dat niet”, geeft hij aan. Al valt het nu plots op hoe koud het is om met een kaal hoofd rond te lopen. “Het is maar 8 graden buiten, dat is koud met zo’n korte coupe”, lacht Albert. “Ik mag de eerste vijf à zes dagen nog geen pet of muts dragen, omdat het eerst moet genezen.”

Schaamte

Bij veel mannen hangt er een zekere schaamte rond een haartransplantatie. Bij Niels daarentegen is dat gevoel langs geen kanten te bespeuren. Zijn vriendin postte onlangs een foto van hem waarin zijn frisse coupe in vol ornaat te zien is. “Ik snap het geheim rond esthetische ingrepen niet”, zegt Albert. “Iemand die niet gelukkig is over zijn buik, ogen, neus of borsten en dat wil veranderen, moet dat zelf beslissen. Door dit te delen, wilde ik dat nog eens even benadrukken. Waarom moet iemand zich daar in godsnaam over schamen?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER