Twee Belgen zwaargewond na crash met ultralicht vliegtuigje in Portugal

© CM Jornal

Twee Belgische mannen van 32 en 39 jaar zijn vrijdagvoormiddag zwaargewond geraakt na een crash met een ultralicht vliegtuigje in het Portugese Ponte de Sor. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

mtm
Bron: CM Jornal

Het ongeval gebeurde vrijdagvoormiddag rond 11 uur op enkele kilometers van het vliegveld van Ponte de Sor, een gemeente in het district Portalegre op zo’n twee uur rijden van hoofdstad Lissabon. Om een nog onduidelijke oorzaak stortte het ultralichte vliegtuigje kort na opstijgen neer nabij de Montargil-dam. Er is een onderzoek naar de crash geopend.

De twee inzittenden, Belgen van 32 en 39 jaar, raakten volgens lokale media zwaargewond. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, onder meer met tien voertuigen en een helikopter.

In Ponte de Sor vindt nog tot en met zondag de Portugal Air Summit plaats, maar volgens de directeur van het vliegveld hield de vlucht van de twee Belgen geen verband met het luchtvaartevenement. Het zou om een privévlucht zijn gegaan.

Tweede crash

Enkele uren later gebeurde er nabij hetzelfde vliegveld nog een tweede crash. Rond 16 uur stortte er een Cessna neer die gebruikt werd voor vlieglessen. Bij dat ongeval viel één dode en één zwaargewonde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen