Jelle Houwen

Man in levensgevaar na frontale botsing met tractor in Torhout

Een man van 25 jaar uit Torhout verkeert in levensgevaar nadat hij met zijn wagen frontaal botste op een tractor. Omdat de wagen tegen een trap van een woning was terechtgekomen, hadden de hulpdiensten meer dan een uur nodig om de man te bevrijden. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond, maar is in shock. 

Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen om 8.25 uur in de Aartrijkestraat in Torhout. Een man van 25 jaar reed er met zijn wagen frontaal in op een tractor. De twintiger zou om nog onduidelijke reden afgeweken zijn van zijn rijvak, zo blijkt uit de eerste vaststellingen. 

BEKIJK - De ordediensten ruimen de materiële schade op:

Videospeler inladen...

Ravage

De klap tussen de twee voertuigen was enorm. De auto werd meters ver weg geslingerd en kwam terecht tegen een buitentrap van een woning. De tractor verloor een voorwiel en liep ook heel wat schade op. 

De bestuurder werd met een MUG-helikopter overgebracht naar het ziekenhuis

Marc Degrieck, brandweerkapitein post Torhout

"De ravage is groot", zegt brandweerkapitein Marc Degrieck van post Torhout. "Omdat de auto tegen een trap lag, was het ook ontzettend moeilijk om de bestuurder, die gekneld zat, te bevrijden. Het heeft een uur geduurd voor we de man uit de auto konden halen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht met een MUG-helikopter naar het ziekenhuis in Rumbeke."

Een verkeersdeskundige van het parket is aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. Daardoor zal de Aartrijksestraat urenlang afgesloten zijn voor het verkeer. 

Meest gelezen