Opnieuw filmpje van waaghals opgedoken in Oudenaarde: man klimt naar boven op stadhuis en draait aan stang

In Oudenaarde gaat een filmpje viraal van een jongeman die aan een stang van het stadhuis hangt. Via de regenpijp klimt hij tot op de eerste verdieping waar hij vervolgens aan die stang gaat hangen. De politie is een onderzoek gestart.

In Oudenaarde doet opnieuw een filmpje de ronde van een waaghals. Deze keer klimt een jongeman via een regenpijp tot op de eerste verdieping van het stadhuis en hangt hij aan een stang. Alles werd gefilmd en op TikTok gezet. Begin deze maand ging in Oudenaarde al eens een waaghals viraal met een filmpje van op de Walburgatoren van 88 meter hoog. Een jongeman hing aan de vlaggenmast als "menselijke vlag".

Opvallend: het filmpje van deze week werd door dezelfde TikTokker geüpload als dat van begin november. Volgens de man gaat het om een toeval. "Ik film alles wat ik tegenkom en de meest opvallende beelden gooi ik online", reageerde hij. Ondertussen heeft hij het filmpje offline gehaald. "Mensen denken dat ik er voor iets tussenzit, maar ik weet van niets."

Onderzoek gestart

Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD) is niet te spreken over de beelden. "Na de eerste feiten is een onderzoek gestart door de politie, nu wordt dit filmpje daaraan toegevoegd. Het zou om dezelfde persoon gaan. We moeten kijken hoe we dit kunnen aanpakken en bestraffen. Die acrobatie lijkt onschuldig, maar is het niet."

Meest gelezen