Harry Styles (links) en Pommelien Thijs (rechts)

Harry Styles houdt Pommelien Thijs van eerste plaats in MNM1000

"As it was" van Harry Styles is de nieuwe nummer één van de MNM1000. Vorig jaar stond hij nog op de tweede plaats van de jaarlijkse hitlijst. Pommelien Thijs strandt op die tweede plaats met "Ongewoon". Ook de vijfde plaats is voor de #LikeMe-ster.

VRT-radiozender MNM heeft voor de vijftiende keer zijn top 1.000 gehouden. De luisteraars kozen voor "As it was" van Harry Styles als beste nummer voor dit jaar. "Ongewoon" van Pommelien Thijs staat op de tweede plaats. Het brons is voor Coldplay met "Viva la vida". Queen valt met "Bohemian rhapsody" net buiten het podium. "Erop of eronder" van opnieuw Pommelien Thijs sluit de top 5 af.

Volgens MNM bevestigt die twee noteringen van Thijs in de top 5 dat 2023 het jaar was van de #LikeMe-ster. ""Erop of eronder" was de overtuigende winnaar van "Zomerhit". Naast haar alom geprezen acteerprestatie in de succesvolle reeks "Knokke off" staat ze als eerste Belgische artiest ooit met twee nummers in de top 5 van de MNM1000", klinkt het in een persbericht.

Toch is Thijs verre van de meest populaire Belgische artiest in de ranglijst van de MNM-luisteraar. Die eer is weggelegd voor Regi van Milk Inc die 12 keer in de lijst voorkomt. Eén internationale artiest doet het nog net iets beter: P!nk staat met 15 nummers in de lijst.

De volledige top 10:
 
  1. Harry Styles - "As it was"
  2. Pommelien Thijs – "Ongewoon"
  3. Coldplay ​ - "Viva la vida"
  4. Queen - "Bohemian rhapsody"
  5. Pommelien Thijs - "Erop of eronder"
  6. Linkin Park - "In the end"
  7. Milk Inc. - "Walk on water"
  8. Tom Odell - "Another love"
  9. ABBA - "Dancing Queen"
  10. Avicii - "Wake me up"

Meest gelezen