Miren (54) vroeg vrijdag nog contactverbod voor haar partner, enkele uren later werd ze samen met haar zoon Michiel (22) vermoord

Miren (54) en haar zoon Michiel (22) werden zaterdag dood aangetroffen in hun woning in Denderhoutem. Ze werden met messteken om het leven gebracht, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Vermoedelijk ging het om een wanhoopsdaad van Danny V.G., de ex-partner van Miren, tegen wie ze vrijdagochtend nog aangifte voor belaging had gedaan.

Bron: Belga, eigen berichtgeving

De lichamen van Miren en Michiel werden zaterdag aangetroffen in een woning in de straat Borrekent in Denderhoutem. Het parket kwam ter plaatse met een wetsdokter, het labo en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie. De slachtoffers werden met messteken om het leven gebracht. Het gaat om de 54-jarige Miren en haar 22-jarige zoon Michiel.

(Lees verder onder de foto)

© BELGA

De verdachte is Danny V.G., de 51-jarige (ex-)echtgenoot van Miren en stiefvader van Michiel. Miren en Danny zouden na een relatie van achttien jaar uit elkaar zijn gegaan. Vrijdagochtend had de vrouw nog - voor het eerst - bij de politie aangifte gedaan voor belaging. De verdachte werd gearresteerd en uitgebreid verhoord en gaf zelf aan dat hij de relatie ten einde zag en wilde vertrekken uit de woning. Er werd hem een contactverbod opgelegd en hij werd opnieuw vrijgelaten. Hij gedroeg zich niet agressief en het parket had geen enkele indicatie dat hij zulke vreselijke feiten zou plegen, meldt het. De aangifte ging ook alleen over belaging, niet over fysieke agressie. Miren had het vooral over psychologische terreur gehad, over een lieve man die plots volledig kon omslaan. Ze voelde zich niet meer veilig.

(Lees verder onder de foto)

Slachtoffer Miren samen met haar partner en de vermoedelijke dader© rr

Later die nacht zijn dan de dramatische feiten gebeurd. Het parket van Oost-Vlaanderen spreekt van een nachtmerrie, want het parket besliste misschien wel dat hij een contactverbod opgelegd kreeg, maar ook dat hij vrijgelaten werd.

Eerst werd gedacht dat V.G. nog op de vlucht was na de feiten, maar nu wordt uitgegaan van een wanhoopsdaad. Zijn grijze Mercedes werd aangetroffen aan de Dender in Aalst en is ondertussen weggetakeld. Getuigen zagen zaterdagavond een persoon in het water springen. Er werden meerdere zoekacties gehouden, waarvoor ook drones werden ingezet, maar voorlopig zonder resultaat. Zondagnamiddag volgen nieuwe zoekacties tussen de Zeebergbrug en de Sint-Annabrug in Aalst. “We gaan de Dender helemaal uitdreggen op zoek naar het lichaam”, aldus Aalsters burgemeester Christoph D’Haese.

© cbs

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be.

© cbs

© cbs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER