© AFP

Make-up en kapsel van ex-bondskanselier Angela Merkel kosten Duitse belastingbetaler nog altijd 30.000 euro per jaar

De Duitse federale overheid spendeert jaarlijks tienduizenden euro’s aan het haar en make-up van voormalige bondskanselier Angela Merkel. Afgelopen jaar zou ze al bijna 30.000 euro gefactureerd hebben. Dat schrijft de Duitse tabloid Bild.

Merkel is geen bondskanselier meer, maar dat betekent niet dat ze daarom slordig voor de dag mag komen. De Duitse politica treedt nog steeds geregeld op als hoge vertegenwoordiger van Duitsland en doet dat liefst met een verzorgd kapsel en make-up.

En daarvoor heeft Merkel een haar en make-up artieste, die ook haar kleding kiest, uit Berlijn in dienst. En die kosten, betaald door de Bundeskanzleramt, lopen hoog op. In 2022 kwam dat bedrag neer op 39.780 euro. Dat schreef Tagesspiegel afgelopen zomer op basis van informatie van de regering. De reiskosten van de kapster/visagiste zouden inbegrepen zijn in dat bedrag.

Dit jaar, met nog iets meer dan anderhalve maand te gaan, staat de teller ook al op bijna 30.000 euro. AfD-politicus Stephan Brandner vroeg aan de regering: “Welke maandelijkse kosten zijn er sinds 1 januari 2023 ontstaan door het gebruik van visagisten en kappers door voormalige bondskanseliers?”

Het antwoord: 29.416,99 euro. Een maandelijks bedrag konden ze niet meedelen.

Merkel zelf heeft nog niet gereageerd op de berichten.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer