Ine Van Wymersch
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Van Wymersch © BELGA / HLN FOTOMONTAGE

INTERVIEW. De eerste nationale drugscommissaris: “De ‘war on drugs’ voeren, maar ze toch af en toe 50 euro geven omdat je onder druk staat? Dat gaat niet”

Sinds april is Ine Van Wymersch (43) aan de slag als nationaal drugscommissaris. Niet om iedereen te zeggen hoe ze hun werk moeten doen, wél om een laboratorium te creëren waarin getest kan worden wat criminelen wel en niet pijn doet. “Mijn taak is als acupunctuur. We maken het criminelen veel lastiger door een paar gerichte naaldjes te zetten, dan door enkel om meer gewapende mensen te roepen.” Zo wil Van Wymersch het aanpakken.

55 reacties

  • Luc Bogaert

    6 maanden geleden
    Het zoveelste politiek schaamlapje. Een speciaal gecreéerd vetbetaald postje, dat de bevolking een zoveelste rad voor de ogen draait om het falende Belgisch rechtsstelsel te verdoezelen en alles nog ingewikkelder te maken.
  • christiane dewaele

    6 maanden geleden
    Waarom geen verbrandingsoven direct in de haven van antwerpen waar drugs meteen ingekieperd kunnen worden zonder lange wachttijden er gaan dan wel een paar nutteloze postjes sneuvelen Maar Antwerpen is de ideale plaats voor zo iets er staat daar toch al zoveel te stinken
  • Kelly Verlinden

    6 maanden geleden
    'War on drug'. Amerika voert deze al sinds de jaren 70. Nog steeds niets gewonnen. De oorlogsaanpak werkt niet. Veel beter om bepaalde drugs zoals cannabis en psychedelische drugs eens te legaliseren, de belastingen zijn welkom, ook geen schadelijke drugs deze, puur natuur.
  • Rudy Steyleman

    6 maanden geleden
    De juiste vrouw op de juiste plaats. Ze weet waarover ze praat. Sterk bezig mevrouw Van Wymersch.
  • Kris Tyteca

    6 maanden geleden
    Duidelijk een visie in een complex dossier. Want een probleem in alle “lagen” van de bevolking qua gebruik. Maar als men de verspreiding kan minimaliseren…