VIDEO. Engels international van Newcastle bijt van zich af tegenover eigen supporters: “Denk je dat we niet alles geven?”

Voetbalsupporters durven na een nederlaag van hun ploeg de spelers al eens ter verantwoording te roepen, en dat niet altijd op de meest beschaafde manier. Soms laten de spelers zich doen, soms gaan ze ook eens de confrontatie aan. Dat laatste geldt voor Newcastle-speler Kieran Trippier.

Maxime Caeyman

Newcastle ging zaterdag verrassend met 0-2 onderuit bij Bournemouth, dat door de overwinning uit de degradatiezone klimt. Newcastle is door het Saudische geld dat in 2021 in de club werd gepompt een subtopper geworden – het eindigde vorig seizoen vierde in de Premier League – en dus verwachten de fans blijkbaar ook dat ze elke wedstrijd winnen.

Toen de fans van Newcastle na de verliespartij tegen Bournemouth hun ongenoegen uitten richting de spelers, ging de 33-jarige Kieran Trippier de confrontatie aan. “Denk je dat we niet alles geven? Hoeveel geblesseerden hebben we wel niet? Hoeveel geblesseerden hebben we wel niet?”, zo herhaalde een duidelijk gefrustreerde Trippier.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En we kunnen hem geen ongelijk geven, want de kritiek van de fans was misschien niet helemaal op z’n plaats. Eerder op de week had Newcastle in de Champions League wel met 2-0 verloren van Dortmund, begin november versloeg het Arsenal in de Premier Leauge en knikkerde het Manchester United uit de League Cup door 0-3 te gaan winnen in Old Trafford. Toch twee mooie prestaties tegen twee topclubs.

Newcastle staat momenteel zevende in de Premier League, op zeven punten van leider Manchester City (dat zondag om 17.30 uur op Chelsea speelt).

Trippier moest gekalmeerd worden door een eigen ploegmaat en steward.© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer