Verdachte van moord op Laeticia zou al meerdere meisjes hebben lastig gevallen, politie zoekt getuigen

© Sudinfo

De politie heeft een tweede oproep naar getuigen gedaan in de zaak van de moord op Laeticia Bauwens. De 22-jarige vrouw uit Binche werd eind april op brutale wijze vermoord op het parkeerterrein van Lotto Mons Expo. De verdachte in de zaak, de 33-jarige Cédric M., werd in verdenking gesteld voor moord. Hij is geen onbekende voor het gerecht.

vtvn

In het kader van het onderzoek zijn de speurders opnieuw zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien in de nabijheid van de vindplaats van het slachtoffer. Wie meer informatie heeft over deze feiten, wordt verzocht contact op te nemen met de onderzoekers op het gratis nummer 0800 30 300.

Ondertussen loopt het onderzoek nog steeds op volle toeren. Via camerabeelden, het vergelijken van foto’s, informatie op de plaats delict en enkele getuigenissen werden de feiten vrij snel gereconstrueerd en kon verdachte Cédric M. opgepakt worden. De man kende het slachtoffer niet, maar kwam wel al eerder in aanraking met het gerecht, onder meer in drugsgerelateerde zaken en geweldzaken. Hij werd al eens veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor drugsbezit.

De 33-jarige man uit Colfontaine werd woensdag officieel in verdenking gesteld van de moord op Laeticia. Hij verklaarde echter dat hij zich “niets herinnert van de feiten”.

Verkeerde moment op verkeerde plek

De 22-jarige studente dieetkunde stond zaterdagochtend 22 april iets voor zeven uur op het parkeerterrein in Bergen te wachten op haar vriendinnen. Ze zouden samen naar Brussel rijden voor een studiedag. Maar Laeticia stond op de foute plek. “De vriendinnen stonden 300 meter verder op een ander parkeer­terrein. Toen ze niet reageerde op een berichtje, zijn ze haar gaan zoeken”, getuigde haar zwaar aangedane vader Jean-Marc eerder deze week.

LEES OOK: Hoe een spijtige vergissing Laeticia (22) fataal werd

Toen ze bij haar auto aankwamen, vonden ze Laeticia dood in een plas bloed. Ze werd om­gebracht met mes­steken. Laeticia werd niet verkracht, maar vermoedelijk was dat wel het doel van de dader of daders. “Haar broek was naar beneden getrokken. Maar ze heeft zich wellicht verweerd en daarom hebben ze haar omgebracht”, zegt haar vader.

Vlakbij het lichaam van Laeticia werd een als gestolen opgegeven Renault Kangoo gevonden, maar het is niet duidelijk of dat het vervoersmiddel van de agressor was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen