© Serge Minten

Dronken bestuurder rijdt standbeeld ‘Man met hond’ omver op Hasseltse Kleine Ring

Hasselt -

Op de Thonissenlaan in Hasselt is in de nacht van zaterdag op zondag het standbeeld ‘Man met hond’ van kunstenaar José Vermeersch van zijn sokkel gereden. Een dronken bestuurder knalde op het beeld dat compleet vernield werd.

Dirk Jacobs

Buren gingen ervan uit dat een auto het standbeeld omverreed, aangezien het beeld met een forse klap van zijn sokken werd gereden en het in verschillende stukken is teruggevonden. Dat is dus juist. “Om 6.45 uur kregen we de oproep”, zegt Dorien Baens van politie LRH. “Een autobestuurder had effectief het beeld aangereden. De man bleek dronken. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en de auto is getakeld.”

“Het blijft merkwaardig omdat het beeld midden op het okerkleurige wandelpad tussen de kanaalkom staat”, zegt een buur. “Het is alleszins bijzonder jammer, want het beeld is intussen onlosmakelijk verbonden met Hasselt. Het is hier indertijd, in 1999, onder impuls van Steve Stevaert geplaatst.”

“We gaan als stad bekijken hoe het beeld gerestaureerd kan worden”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Kunstenaar José Vermeersch zelf zal het alleszins niet meer kunnen. Hij overleed in 1997. “We zoeken uit of iemand het atelier heeft overgenomen of alleszins de stijl van Vermeersch hanteert. Hoe dan ook gaan we er alles aan doen om het beeld te herstellen en terug op de Groene Boulevard te plaatsen, waar het gewoon deel van uitmaakt.”

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer