Warleson waande zich onklopbaar in de Brugse derby.© BELGA

Geen winnaar in Brugse derby: Club stoot op waanzinnige Cercle-doelman Warleson en vergeet te scoren

Geen winnaar in Jan Breydel: Club Brugge en Cercle Brugge konden niet scoren in een aangename derby die geen goals kreeg (0-0). Vooral Club en Jutgla maakten daar aanspraak op, maar een waanzinnige Warleson hield Cercle meermaals recht. Tot ongeloof van al wat blauw-zwart was.

Junior Verbeeke

Genoeg peper en zout voor de Brugse derby zondag: Club moest absoluut winnen om een beetje voeling te houden met de top van het klassement en Cercle bij te halen, terwijl de groen-zwarte buren ondertussen van Play-off 1 dromen. Somers was fit, Ravych en Lopes nog niet. Bij Club kreeg Ordonez – net als donderdag – de voorkeur op Spileers terwijl Jutgla in de spits stond.

Club zoekt, maar vindt niet

Deila had eerder deze week om energy gevraagd bij zijn ploeg, en de man werd op zijn wenken bediend. Club begon stevig aan de wedstrijd. Het was gewoon goed. Een eerste mogelijkheid was nog voor Somers, maar daarna telde blauw-zwart de beste kansen. Warleson moest twee keer gepast tussenkomen. Eerst na een deviatie van Vanaken, daarna dook Skov Olsen op na een actie van Zinckernagel. De Deen kreeg de bal niet voorbij de Cercle-goalie. Club had een goaltje verdiend.

Zo kregen we een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld. Dat het bij momenten ook bitsig en zelfs op het randje was, hoort erbij. Ordonez en Denkey kregen beiden geel na een opstootje, ook Utkus en Onyedika werden nog voor de rust geboekt.

Aan gele kaarten geen gebrek, maar aan goals wel. Richting de rust kreeg Denkey wel nog een dikke kans na een foutje van Mechele. De spits werkte af op de buitenkant van de paal. Club werkte de laatste minuten voor de pauze ook nog af met een speler minder: Skov Olsen liep een spierblessure op en werd gewisseld. Ook Ordonez bleef tijdens de rust met last in de kleedkamer. Spileers en Thiago mochten aan de tweede helft beginnen.

Domper voor Club: Skov Olsen viel (alweer) geblesseerd uit.© BELGA

Het spelbeeld bleef ongewijzigd: Club probeerde het overwicht (en kansen) te pakken, Cercle prikte wanneer het kon. Zo moest Mignolet tussenkomen op een grote kans voor Gboho, die niet kon afwerken. Aan de overkant hield Warleson zijn ploeg alwéér recht. Na een goede opening van Vanaken kreeg Buchanan de bal bij Jutgla. Die viseerde de doelman tegenvoets, maar Warleson kreeg nog een handje tegen de bal. De ploeg van Deila had ondertussen wel een goaltje verdiend. Er volgde een nieuwe dubbele wissel: Nielsen en De Cuyper kwamen voor Onyedika en Meijer. Bij Cercle mocht Popovic opdraven voor Utkus.

Wanhoop

Club had nog een kwart van de wedstrijd om het verschil te maken, Cercle moest achteruit. Jutgla kon eerst geen rebound afwerken na een schot van Vetlesen, daarna zag de Spanjaard in minuut 82 een gemaakte goal weggeveegd door de ingevallen Miangue. Ongeloof troef, zeker toen Warleson nog eens in de weg van Jutgla stond. Die liep goed in op een cross van Zinckernagel, maar trof nogmaals de Cercle-keeper op zijn weg. Die ontpopte zich ondertussen tot man van de match.

Ongeloof troef bij Jutgla.© BELGA

Drie minuten extra brachten geen soelaas voor Club, dat waarschijnlijk een nachtmerrie zal overhouden aan Warleson. Want die stond in de slotseconden nog eens in de weg op een schot van De Cuyper. De Brugse derby eindigde zo op 0-0, vooral een resultaat waar Club Brugge én Ronny Deila verveeld mee zullen zitten. Groen-zwart pakte een gevleid puntje en houdt de grote rivaal achter zich in het klassement.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer