Dronken bestuurder rijdt bekend standbeeld "Man met hond" omver in Hasselt

In Hasselt heeft een dronken autobestuurder zondagochtend het standbeeld "Man met hond" omvergereden. Het bekende beeld op de kleine ring, of Groene Boulevard, is erg beschadigd. 

Het ongeval waarbij het beeld "Man met hond" beschadigd raakte, gebeurde zondagochtend. Een dronken bestuurder maaide het omver met zijn auto. Het beeld bevindt zich op de Groene Boulevard, naast een fiets- en wandelpad. 

"We kregen een oproep binnen om 6.45 uur", vertelt Dorien Baens van politiezone Limburg Regio Hoofdstad. "Daaruit bleek dat een autobestuurder het beeld had aangereden. Ter plaatse stelden we vast dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd dan ook meteen ingetrokken en de auto is getakeld."

Herstellen

Het beeld is door het ongeval in verschillende stukken gebroken. "Die stukken zijn intussen verzameld en opgehaald door onze diensten en zijn afgevoerd naar het magazijn", vertelt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Hij is ervan overtuigd dat het terug zal komen naar de vertrouwde plek. "Het beeld maakt sinds mensenheugenis deel uit van onze Groene Boulevard en we willen het dan ook graag herstellen. Onze diensten gaan nu op zoek naar iemand die dat kan. We hebben er alle vertrouwen in dat we dat beeld op één of andere manier terug op die plaats kunnen zetten, waar het hoort."

"Man met hond" is dan ook een bekend kunstwerk in Hasselt. Het werd gemaakt door Vlaams kunstenaar José Vermeersch, die overleed in 1997. Het is een typisch werk voor de kunstenaar: een mannelijke figuur met ingehouden expressie, met zijn hond als trouwe metgezel. Het beeld werd in 1999 door minister vice-president Steve Stevaert onthuld. 

Meest gelezen