Studio Brussel onthult nieuw logo tijdens uitzending in Sportpaleis

VRT-radiozender Studio Brussel heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het logo is vanavond onthuld tijdens een speciale uitzending live vanuit het Sportpaleis bij het concert van Queens of the Stone Age.

Als enige Europese radiozender heeft Studio Brussel de toelating gekregen om een concert van de najaarstournee van Queens of the Stone Age live uit te zenden. Die bijzondere gelegenheid heeft de zender aangegrepen om een nieuw logo en bijhorende huisstijl voor te stellen. Die is vanaf nu te zien op alle Studio Brussel-kanalen.

Voortaan zal je als je surft naar stubru.be ook doorverwezen worden naar VRT MAX, waar het muziekaanbod wordt samengebracht. Aan de radioprogrammatie verandert er niets.

Het nieuwe logo heeft de vorm van een klassieke radiomicrofoon. Daarmee verwijst Studio Brussel naar haarĀ 40-jarige geschiedenisĀ als radiozender. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de recente vernieuwing van moedermerk VRT.

Het vorige logo, met de glitch, de onderbreking in de letters, dateerde van 2019.

Studio Brussel kan terugblikken op een sterke festivalzomer. Volgens de laatste CIM-cijfers heeft de zender eenĀ marktaandeel van 8,5 procentĀ (+1,55 procent) en bereikt de zender elke dag 54.000 VlamingenĀ meer in vergelijking met een jaar eerder.

"Een jaar geleden lanceerden we een paar nieuwe programma's, zoals ons dagelijks muziekprogramma "Radar"Ā en een programma rond muziek uit "De jaren nul". Er zijn ook onze podcasts en digitale muziekstreams zoals "Untz" en "Zware gitaren". En nu hebben we dus ook een nieuw logo. Wij blijven ondertussen de beste radio maken. Dat is de essentie", zegt nethoofd Steven Lemmens.

Het concert van Queens of the Stone Age vanavond in het Sportpaleis kan je beluisteren op Studio Brussel vanaf 21 uur. Het zal ook nog een hele week te herbeluisteren zijn op VRT MAX.

Het nieuwe logo
Het vorige logo
De Studio Brussel-logo's uit het verleden

Meest gelezen