© Boumediene Belbachir

FUTSAL OVERZICHT: Eisden-Dorp mist volledige ploeg en pakt toch de zege

In de hoogste klasse nam een ‘gehandicapt’ Eisden-Dorp met een knappe zege afstand van tegenstander Malle - en ook van PIBO Belisia - in de stand. Hoboken verraste Herentals en doet hetzelfde. Hasselt was ondanks een sterke eerste helft niet opgewassen tegen RSCA Futsal op Europees niveau. In tweede nationale zwoegde KRC Genk Futsal zich naar een stunt tegen titelfavoriet Borgerhout. De drie andere Limburgers - Zutendaal, Wellen en Houthalen - beten in het zand. Die laatste twee kansloos. In interprovinciale tot slot verloren de twee leiders allebei hun maximum. Thes-Ham tegen Liko Genk en Meeuwen tegen Aarixa Herk-de-Stad, dat na enkele jaren bouwen toch een stap vooruit zet dit seizoen.

Jo Trekels

FULL Hasselt: Oud-Rode Duivel Danny Boffin, ook ex-speler van RSC Anderlecht, gaf de aftrap tegen RSCA Futsal.

ZVK Eisden-Dorp: De Maaslanders misten met Joren Paulus, Pär Janssen (beiden geschorst), Edwin Wang, Tibo Beckers en Vincenzo Punzo (gekwetst) een volledige ploeg maar pakten tegen Krijnen Malle van ex-Borglooncoach Imad Bouazzaoui toch een superbelangrijke zege: 5-1.

“We scoorden op de juiste momenten en trokken het resultaat met passie en grinta over de streep”, jubelde coach Guy Beckers. “Ik ben supertrots op dit team en wat ze allemaal voor elkaar opbrengen. Lens Annab is de exponent van waar dit ZVK voor staat. Doelman Dries Lahraoui stond er en de jonge ‘anciens’ als Peulen, Vaelen en Vrancken namen jonkies Pernet, Dreesen en Winkels op sleeptouw.”

PIBO Belisia: De Bilzenaren verloren woensdag een vooruitgeschoven match tegen Visé: 3-5. Wesley Malengreaux (blessure) en Julien Meunier (schorsing) keerden terug in de kern. Axel Lauwers, overgekomen van Herstal, maakte zijn debuut.

Hoboken Ster: Bij het team van de Limburgse doelman Laurens Plees maakte de inmiddels 45-jarige Mustapha Aabassi (ex-Minicup Lommel) grote sier met twee beslissende goals in de tweede helft op bezoek bij Herentals.

FALB Zutendaal: De debuterende coach Maarten Walbers, de voormalige T2 die Orhan Avci opvolgde, kon niet verhinderen dat Ranst met de punten aan de haal ging in De Blookberg: 2-4. “We speelden een sterke eerste helft (1-0), misschien de beste van het seizoen. We gaven amper iets weg en leidden ook nog met 2-1. We vergeten de wedstrijd echter dood te doen en krijgen het deksel op de neus. Ik ben blij met deze kans en de accenten die ik gelegd heb, niet met het resultaat.”

FT Tongeren: Geen nieuws onder de zon in Tongeren. Opnieuw lekte het dak, opnieuw kon een thuiswedstrijd niet afgewerkt worden. “Het was twee minuten na de rust, terwijl de B-ploeg wel gewoon kon spelen voor ons”, zei Nathan Vossen. “Het lijkt wel behekst.” Tongeren leidde op het moment van de stopzetting met 3-1 tegen RC Halen. Doelman Silas Vanlangenakker had voordien voor de tweede keer dit seizoen een rode kaart gepakt.

Aarixa Herk-de-Stad: Aarixa ontfutselde coleider Meeuwen de eerste punten: 3-3. Toch waren de jongens van Marre Hanssen ontgoocheld omdat het 2-0 en 3-1 niet over de streep kon trekken. “Meeuwen had zeker ook zijn kansen en veel balbezit, maar als er een ploeg verdiende te winnen waren wij dat zeker en vast”, vond de coach. “Onze jongens zaten na de wedstrijd in zak en as, hoewel Meeuwen nog geen enkel punt had verloren en nog maar 9 goals had geslikt. Dat is veelzeggend. Ik kan hen alleen maar feliciteren dat ze van de leider bij momenten een lijder maakten.”

Liko Genk: Ook Liko Genk zorgde voor een kleine stunt door het ongeslagen Thes-Ham op 4-4 te houden. “Maar ik vond ons de betere ploeg en we hadden met winst moeten afsluiten”, vond coach Yener Kilic, die nog uitgesloten werd. “Tactisch stonden we goed maar we zijn bestolen door de scheidsrechter. Hij heeft zichzelf belachelijk gemaakt met een aantal beslissingen die ons de overwinning hebben gekost. Dit is zelfs bevestigd door een aantal spelers van de tegenpartij. Ze zullen weer zeggen dat ik aan het zagen ben omdat ik rood heb gepakt. Desondanks ben ik trots op mijn spelers en hebben ze ballen getoond.”

Eerste nationale

FT Antwerpen 5 – Charleroi 4: Rust: 0-1. Doelpunten: Ghislandi 0-1, Moussaoui 1-1, El Fakiri 2-1, Ouadi 2-2, Adnane 3-2, Ettalaki 4-2, Rahou 4-3, Haid El Assiri 5-3, Leo 5-4.Eisden-Dorp 5 – Malle 1: Rust: 2-0. Doelpunten: Vrancken 1-0, Peulen 2-0, Vaelen 3-0, EL Hassani 3-1, Vrancken 4-1, Vaelen 5-1.Herentals 3 – Hoboken Ster 6: Rust: 2-1. Doelpunten: Carvalho 1-0, Garrido 2-0, El Kajjoui 2-1, Amazou 2-2, Beeckman 2-3, Carvalho 3-3, Aabbassi 3-4, Aabbassi 3-5, Beeckman 3-6.FULL Hasselt 1 – RSCA Futsal 7: rust 1-2. Doelpunten: Tomic 0-1, Jelovcic 0-2, Leysen 1-2, Edu 1-3, Tomic 1-4, Vilela 1-5, Jelovcic 1-6, Saura 1-7.Moeskroen 2 – My Cars Charleroi 4: Rust: 1-1. Doelpunten: A. Greco 1-0, Campoy 1-1, Sampaio 2-1, Sampaio 3-1, Luvizoa 4-1, Simoens 4-2.

Tweede nationale B

FP Brussels 5 – Aarschot 6: Rust: 3-3. Doelpunten: Bouzambou 0-1, Djellal 1-1, Bouhna 2-1, De Bail 2-2, Van Den Akker 2-3, Djellal 3-3, Van Den Akker 3-4, Naamane 4-4-, De Bail 4-5, Djellal 5-5, Laghzaoui 5-6. KRC Genk Futsal 3 – Borgerhout 2: Rust: 4-3. Doelpunten: Van Cauter 1-0, Bouzid 1-1, Mechqouq 1-2, Deladrière (own) 2-2, Op De Locht 3-2, Bouzid 3-3, Hadri 4-3. Houthalen LB 2 – Lierse 10: Rust: 1-6. Doelpunten: El Attabi 0-1, Soares 0-2, Afkir 0-3, Kasmi 0-4, El Attabi 0-5, El Attabi 0-6, Lecok 1-6, Boumediene (own) 1-7, Bouyalaoui (own) 1-8, Lecok 2-8, Bouzerda 2-9, Kasmi 2-10.FALB Zutendaal 2 – Ranst 4: Rust: 1-0. Doelpunten: Janssen 1-0, Van Wezer 1-1, Derin 2-1, Borges 2-2, Dyck 2-3, Baert 2-4.Herstal 8 – Wellen 2: Rust: 7-0. Doelpunten: Faouzi 1-0, Faouzi 2-0, Etien 3-0, Giuliano 4-0, Messaoudi 5-0, El Amouzmani 6-0, Basbas 7-0, Vanbilsen 7-1, EL Garrouji 8-1, Knaepen 8-2.

Interprovinciale E

Aarixa Herk-de-Stad 3 – Meeuwen 3: Rust: 2-0. Doelpunten: Berrevoets 1-0, Clerx 2-0, Bencherif 2-1, Stoffelen 3-1, Bellen (own) 3-2, Van Gansewinkel 3-3.Maasmechelen Turk 5 – La Squadra Maasmechelen 0: Rust: 5-0. Doelpunten: Yavuz 1-0, Namir 2-0, Jarir 3-0, Kaya 4-0, Uzun 5-0.Tongeren 3 – Halen 1 (stopgezet)Thes-Ham 4 – Liko Genk 4: Rust: 1-2. Doelpunten: Di Sancarlo 0-1, Battista 0-2, Ioakimidou 1-2, Ioakimidou 2-2, Conte 2-3, Lagouireh 3-3, Di Sancarlo 3-4, Seddiki 4-4.Genk United 1 – Landen 8: Rust: 2-1. Doelpunten: Olemans 0-1, Wanya 0-2, Bouzidi 1-2, Vanlessen 1-3, Vanlessen 1-4, Olemans 1-5, Buys 1-6, Vanlessen 1-7, Olemans 1-8.