Tijn Daverveld (hier op archiefbeeld): “Rupel Boom begon wél scherper aan de wedstrijd.”© Mpics

Voetbal  2de afdeling vv b: Rupel Boom - Wezel Sport2-2

Wezel Sport moet vrede nemen met “zuur gelijkspel” op Rupel Boom

Wezel Sport leek lange tijd op weg naar een zege op bezoek bij Rupel Boom, maar diende drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker toe te staan zodat het uiteindelijk 2-2 werd. Best billijk want Rupel Boom domineerde de eerste helft, Wezel nam helft twee voor de rekening. “Een logisch maar zuur gelijkspel”, aldus aanvoerder Tijn Daverveld.

Peter Nys

”Zeker als je drie minuten voor tijd nog drie punten in handen hebt”, gaat Daverveld verder. “We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien. Die 2-2 komt er te makkelijk en dat is doodzonde. We hadden voordien enkele kansen op 1-3. Maar op basis van de eerste helft verdient Rupel Boom ook wel een punt.”

Jullie hadden het vooral in het eerste halfuur lastig. Rupel Boom scoorde, trof de lat en liet drie andere kansen onbenut. “Zij begonnen inderdaad scherper aan de partij. We kwamen tekort in de duels en hadden het lastig met hun snelle uitbraken. Gaandeweg stelden we ons wat meer in op hun spel en kregen we controle. Het laatste kwartier van de eerste helft was al voor ons. Die lijn trokken we na de pauze gewoon door. Toen kregen wij kans op kans met al snel twee doelpunten tot gevolg. Na de 1-2 hadden we misschien moeten doordrukken en vol voor de 1-3 gaan. Maar dat is praat achteraf. Op dat moment leken we totale controle te hebben.”

Voor de neutrale voetballiefhebber was het alvast een aangenaam kijkstuk.

“Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Het was ook leuk voetballen. Rupel Boom maakte er een open wedstrijd van en dat ligt ons wel. Als twee ploegen er willen voor gaan krijg je een match met veel kansen en dat was hier zeker het geval.”

Staan jullie allebei niet een beetje onder jullie waarde geklasseerd?

“Misschien wel, al hebben we nog niet tegen elke ploeg gespeeld dus het is een beetje vroeg om dat al te concluderen. Maar het is een feit dat dit één van de leukste matchen uit de heenronde was. Ik denk dat wij tevreden mogen zijn over ons parcours tot dusver.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer