Wen Mukubu stuwde Kangoeroes Mechelen tegen Oostende mee naar winst.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal kangoeroes mechelen - oostende 69 - 45  

Kangoeroes Mechelen nestelt zich in de top vijf na winst tegen Oostende

Wat een verdedigende prachtprestatie van Kangoeroes Mechelen! De ploeg van coach Kristof Michiels zegevierde na een defensieve masterclass tegen kampioen Oostende en nestelt zich met 5 op 8 meteen stevig in de top van het klassement. “Het is nooit perfect, maar defensief kwamen we er vandaag wel dichtbij,” zei de T1 van de Maneblussers na de duidelijke 69-45.

Patrick Ceulemans

Oostende kroop vrijdagavond thuis al door het oog van de naald en won pas na één verlenging van Brussels. Twee dagen later stond een uitgerust Kangoeroes Mechelen de kampioen op te wachten. “Het was misschien in ons voordeel dat wij vrijdag geen wedstrijd hadden”, analyseert coach Kristof Michielsen. “We lagen wél elf dagen stil. Alhoewel stil? We zijn op teambuilding geweest in Groningen én speelden er een oefenpot. Dat heeft misschien zijn vruchten afgeworpen.”

Oostende bleef in de eerste helft nog wel in het spoor van Kangoeroes Mechelen. Wen Mukubu en zijn ploegmaats hadden na een 15-13-bonus halfweg toch een ruimere 32-27-voorsprong op zak. “We waren onmiddellijk bij de les en konden ons momentum pakken in het derde kwart. Daar maakten we, ondanks een slechte shotselectie, toch het verschil en liepen we uit naar een 50-38”, aldus Wen Mukubu. De 40-jarige ancien van de Mechelaars had samen met Mattias Palinckx en Mitchell Lightfoot weer een groot aandeel in de Mechelse winst. In het laatste kwart maakte Oostende slechts 7 punten, bleef het steken op een voor de kustploeg totaal onaanvaardbare 45 punten en ging Kangoreroes Mechelen lekker op zijn elan verder. De Winketkaai ontplofte en na verdedigende sublieme prestatie wonnen de Kangoeroes uiteindelijk met 69-45. “Hier mogen we eventjes van genieten. Het is onze derde zege op een rij en we staan met 5 op 8 terug in de top vijf. We moeten nu vooral bevestigen de komende weken,” aldus nog Wen Mukubu.

Kangoeroes Mechelen-Oostende 69-45

Kwarts: 15-13, 17-14, 18-11, 19-7.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer