Explosie in centrum Antwerpen, mogelijk link drugsmilieu

In de omgeving van de Antwerpse Groenplaats heeft maandagochtend vroeg een explosie plaatsgevonden. Zo heeft politiewoordvoerder Wouter Bruyns bevestigd. De voordeur van een Mexicaans restaurant raakte compleet vernield. Niemand raakte gewond.

jtp

De explosie deed zich voor omstreeks 1.45 uur in de Reyndersstraat, twee huizen naast het Fakkeltheater. In het geviseerde pand is Pick & Mex gevestigd, een Mexicaans restaurant dat vier jaar geleden de deuren opende. ‘Meteen na de ontploffing is nazicht gedaan in de omgeving, maar dat was zonder resultaat’, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Niemand raakte gewond. De Antwerpse politie stelde een veiligheidszone in rond de plaats van de feiten. ‘Het gerechtelijke lab en de ontmijningsdienst Dovo komen ter plaatse voor sporenonderzoek’, aldus Bruyns.

De politie is een onderzoek gestart naar de feiten. ‘De omstandigheden en de context waarin die plaatsvonden, maken deel uit van dat onderzoek. Alle pistes worden onderzocht, een aanslag binnen het drugsmilieu is zoals steeds een van de pistes’, zegt Bruyns nog.