Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, was bijzonder enthousiast over de mogelijke overname van de Ierse Loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, was bijzonder enthousiast over de mogelijke overname van de Ierse Loterij. © Shutterstock / chrisdorney / BELGA

In alle stilte probeerde België zijn gokwinsten op te drijven: Nationale Loterij wou Ierse Loterij ter waarde van 350 miljoen euro kopen

De Ierse Loterij in Belgische handen. Het had zomaar gekund. In alle stilte heeft de Nationale Loterij geprobeerd om de Ierse Loterij op te kopen. Prijskaartje? Een slordige 350 miljoen euro. Een overname zou de federale en Vlaamse staatskas in één klap miljoenen extra gokkers én inkomsten opgeleverd hebben. Waarom liep de deal dan toch spaak? En zijn er nog buitenlandse dromen?

13 reacties

  • Nico Claesen

    5 maanden geleden
    Om te beginnen zouden we moeten weten waarom de Canadezen het verkopen. Was het dan toch niet een gans die gouden eieren legt? Langs de andere kant typisch belgisch om nu eerst veel geld te verspillen aan een team zelf verklaarde en overbetaalde experten (vriendjes van) om het eerst nog allemaal te onderzoeken zodat die kunnen zeggen "Het is een goede deal" maar... er is nu geen geld meer wat dat zit in de zakken de experten.
  • Luc Deville

    6 maanden geleden
    Typisch Belgisch, een Belgisch bedrijf dat een buitenlands bedrijf wil overnemen wordt door de politiek en de Belgische financiële wereld tegengewerkt. Als een buitenlands bedrijf een Belgisch bedrijf wil overnemen krijgen zij alle medewerking van de politiek.
  • Walter Van Criekinge

    6 maanden geleden
    200 miljoen euro gaat naar goede doelen. Veel is dat zeker niet met 1,5 miljard omzet. O ja min 350 miljoen voor de staat.
  • Norbert Corten

    6 maanden geleden
    Daar waar er geld te rapen valt, vindt ge steeds politiekers in het bestuur. Hoe zou dat toch komen ?
  • Kelly Verlinden

    6 maanden geleden
    Is de winst nog niet genoeg misschien? Hoe komen ze aan dat extra geld trouwens, ze moeten toch verplicht aan liefdadigheid schenken of is dat niet meer nodig? Dit zou toch eens grondig doorgelicht mogen worden.