Grote hinder bij De Lijn in West-Vlaanderen, ook problemen in Tremelo en Mol

© Marc Herremans

Door een spontane actie van de vakbonden is er maandag grote hinder voor de bussen en trams van openbaarvervoermaatschappij De Lijn in West-Vlaanderen. Ook in de stelplaats van Tremelo (Vlaams-Brabant) en in de stelplaats van Mol (Kempen) hebben chauffeurs maandagochtend bij de opstart het werk spontaan neergelegd, zo meldt De Lijn rond 06.30 uur. Dat veroorzaakt hinder voor de dienstverlening in de regio van beide stelplaatsen.

Bron: BELGA

Reizigers krijgen de raad om voor vertrek de routeplanner via de app of website te raadplegen. De ritten die niet gereden worden, zijn terug te vinden met de vermelding ‘rijdt niet’.

De vakbondsacties zijn het gevolg van de aankondiging op 26 oktober dat acht stelplaatsen van De Lijn sluiten. Daardoor zou het personeel moeten verhuizen naar andere locaties. De bonden eisen meer duidelijkheid over de plannen en de concrete gevolgen voor het personeel. De Lijn betreurt dat de reizigers hinder ondervinden van de acties.

De vervoersmaatschappij had eerder nog laten weten dat de hinder van de geplande vakbondsstaking maandagveeleer beperkt zou zijn en dat alleen West-Vlaanderen die beperkte impact zou voelen. Op dinsdag zou de hinder normaal gezien verder moeten afzwakken, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen