Brandweer bouwt dam van zandzakken om woning te beschermen in Woumen, Diksmuide
Volledig scherm
Brandweer bouwt dam van zandzakken om woning te beschermen in Woumen, Diksmuide © Klaas Danneel

Tientallen huizen en boerderijen dreigen onder water te lopen in regio Diksmuide: “Nog niemand moeten evacueren, maar plannen liggen klaar”

Burgemeester van Diksmuide Lies Laridon (CD&V) heeft de voorbije nacht niet veel geslapen. “Ik ben dikwijls wakker geworden om het waterpeil te controleren. Hoewel de coördinatie in handen is van de provincie voel ik me verantwoordelijk. Deze voormiddag zitten we opnieuw samen om te overleggen hoe het nu verder moet”, reageert ze. Het valt af te wachten welk effect het openzetten van de Sint-Jorissluis heeft gehad.

  1. Milde straf voor man (40) die slachtoffer vijf keer steekt met Zwitsers zakmes na caféruzie: “Geen intentie om hem te doden, maar wel veel spijt”
    PREMIUM
    Update

    Milde straf voor man (40) die slachtof­fer vijf keer steekt met Zwitsers zakmes na caféruzie: “Geen intentie om hem te doden, maar wel veel spijt”

    “Mijn cliënt beseft dat hij fout was. Maar het oogmerk om te doden, was zéker niet aanwezig.” Een 40-jarige man uit Nieuwpoort heeft een opvallend milde straf gekregen na een uit de hand gelopen caféruzie. De veertiger deelde vijf messteken uit aan zijn slachtoffer. Al had die laatste zich de ogenblikken daarvoor ook niet van zijn beste kant laten zien. “Door dat irritant gedrag sloegen de stoppen bij de beklaagde door.” En met dat laatste hield de rechtbank rekening.
    Nieuwpoort
  2. “Ze moest hem anaal aerosol toedienen”: oud-medewerkers rusthuis voor rechter na wansmakelijke behandeling van demente bewoner
    PREMIUM
    Update

    “Ze moest hem anaal aerosol toedienen”: oud-medewer­kers rusthuis voor rechter na wansmake­lij­ke behande­ling van demente bewoner

    “Ze werd wijs gemaakt dat er een nieuwe therapie was voorgeschreven. Om zijn stoelgang te bevorderen.” In de rechtbank van Veurne wordt vandaag het proces ingeleid rond de mensonterende behandeling in woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort. Daar moest een jonge verpleegkundige – op vraag van haar collega’s – een aerosolbehandeling op de anus van een dementerende man uitvoeren. Ook de oud-directeur van het rusthuis moet voor de rechter komen, omdat hij alles stilgezwegen zou hebben.
    Nieuwpoort