© AP

Veertig arbeiders die sinds zondagochtend vastzitten in ingestorte tunnel, leven nog

De veertig arbeiders die zondag in het noorden van India vast kwamen te zitten nadat een tunnel waar ze werkten instortte, zijn nog in leven. Dat meldt een verantwoordelijke van de reddingsdiensten, Karamveer Singh Bhandari.

gli
Bron: BELGA

De instorting vond plaats in de Indiase deelstaat Uttarakhand, in de Himalaya. Daar wordt een tunnel gebouwd van 4,5 kilometer. Zowat 200 meter van de tunnel is ingestort, waardoor veertig arbeiders geblokkeerd zitten sinds gisterenochtend. De hulpdiensten pompen zuurstof in de tunnel en hebben water en voedsel naar hen gestuurd.

Het eerste contact met de overlevenden verliep via een bericht op een stuk papier, maar de reddingswerkers slaagden er daarna in om te communiceren met behulp van radioapparatuur. Volgens de reddingsdiensten is ongeveer twintig meter puin geruimd, maar zitten de arbeiders veertig meter verder vast.

Deze tunnel maakt deel uit van het Char Dham-snelwegproject, een project dat premier Narendra Modi na aan het hart ligt. Het project is bedoeld om de verbindingen te verbeteren met vier hindoeïstische plaatsen en met de regio’s die aan China grenzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer