Biden en Xi ontmoeten elkaar in San Francisco: wat we mogen verwachten

De presidenten Joe Biden (VS) en Xi Jinping (China) ontmoeten elkaar deze woensdag in San Francisco. Het is een langverwachte top die lang niet alle meningsverschillen tussen de twee grootste economische machten ter wereld zal oplossen.

Waarom is dit belangrijk?

Deze ontmoeting heeft vooral als doel op zijn minst een nuttige en noodzakelijke relatie te behouden. Vooral met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht, die het mogelijke terugkeer van China's grootste vijand, Donald Trump, zouden kunnen markeren.

In het nieuws: Xi Jinping bezoekt San Francisco deze woensdag.

  • Hij zal Joe Biden ontmoeten, wat op zichzelf al een nieuwswaardig evenement is. Xi heeft maandenlang elk telefoontje van president Biden afgewezen, na het incident met de Chinese spionageballon die begin 2023 over de Verenigde Staten vloog.
  • Twee belangrijke struikelblokken blijven onopgelost tussen de Verenigde Staten en China en zullen deze woensdag niet worden aangepakt: de kwestie Taiwan en het bereiken van eerlijke ec
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer