‘Eveline’ is niet te temmen: man die naaktfoto’s ontfutselde van BV’s opnieuw opgepakt

De man die via het internetprofiel “Eveline” naaktfoto’s wist te ontfutselen van BV’s als Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt, is opnieuw door de politie opgepakt. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het is al de tweede keer dat de Gentse G.R. (30) zijn voorwaarden aan de laars lapt en in afwachting van zijn proces terug ‘bezig’ is.

Annelies Baeten

Volgens onze informatie zijn er aanwijzingen dat G.R. opnieuw mannen zou benaderen met seksueel getinte boodschappen. Voor de politie redenen genoeg om de hardleerse G.R. opnieuw op te pakken. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij doet zich voor als sexy dame op socialemediaplatformen, benadert hen via seksuele niet mis te verstane boodschappen en ontlokt hen zo naaktbeelden. Zelf stuurt hij ook blootfoto’s, waarvoor hij in ruil een wederdienst verwacht. Officiële nieuwe klachten van slachtoffers tegen G.R. zijn er volgens wat we vernemen (nog) niet.

(Lees verder onder de foto)

De man achter ‘Eveline’ is de Gentenaar 30-jarige Gentenaar G.R.© rr

Niet eerste misstap

Het is al de tweede maal dat G.R. zich verliest in zijn sluwe spel achter zijn computer. In maart van dit jaar mocht hij onder voorwaarden nog de gevangenis verlaten nadat hij eind november 2022 opnieuw naar de cel moest. Het was zijn eerste nieuwe misstap nadat de zaak in het najaar van 2020losbarstte. De onderzoeksrechter liet hem toen vrij onder voorwaarden. Een van die voorwaarden: geen nieuwe feiten plegen, maar dat was buiten G.R. gerekend.

Na zijn eerste vrijlating verlegde hij zijn terrein naar onze noorderburen waar hij in een hotel aan de slag ging. In Nederland ging hij voornamelijk tewerk als Ariana, in ons land was zijn geliefde alias ‘Eveline’, maar dat was lang niet zijn enige valse naam waaronder hij mannen benaderde. Het blijkt niet zijn eerste nieuwe misstap, want de man zou nu dus opnieuw ‘bezig’ zijn.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de man onlangs gearresteerd werd door de politie. “Het is nu nog wachten op een beslissing van de onderzoeksrechter”, klinkt het bij de woordvoerder van het parket. Lees: gaat G.R. voor een derde keer terug naar de cel?

(Lees verder onder de foto)

Toen G.R. zijn terrein verlegde naar Nederland opereerde hij onder de alias Ariana.© rr

LEES OOK. Steven Van Herreweghe kreeg ook berichtjes van ‘Eveline’: “Ik dacht: mooie vrouw, maar ik ken ze écht niet”

LEES OOK. Nadat BV-afperser ‘Eveline’ na twee jaar opnieuw toeslaat in Nederland: “Onthutsend dat die kerel levens kan blijven verwoesten

Drang te groot

In mei van dit jaar was het onderzoek nochtans volledig afgerond en klaar voor de rechtbank. Het parket wil G.R. vervolgen voor een resem misdrijven, waaronder ook het bezit van kinderporno. Onder een duizendtal naaktfoto’s vonden de speurders immers ook enkele beelden van minderjarigen terug. Het geeft de zaak een bijzonder grauw randje. De advocaten van G.R. vroegen bijkomend onderzoek, maar dat werd in september jongstleden door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling nog afgewezen.

De zaak moest normaal maandag voor de raadkamer komen die wellicht een doorverwijzing zou vragen naar de correctionele rechtbank. “Maar de raadkamer is voor onbepaalde tijd uitgesteld gezien de arrestatie”, aldus nog het parket.

Eerder concludeerden gerechtsexperten dat G.R. (29) een intensieve behandeling nodig heeft voor zijn seksuele verslaving en eigenlijk niet thuishoort in de gevangenis. Of die intensieve behandeling er de laatste maanden kwam, is niet duidelijk. Alleszins bleek de drang bij G.R. toch opnieuw te groot.

LEES OOK. ‘Ariana’ moest ‘Eveline’-slachtoffer opnieuw verleiden: “Dit is zo dom van hem. Hij wéét dat ik hem ken”

In ons land gebruikte G.R. onder meer foto’s van bovenstaand Australisch model.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER