Mathias Rasmussen bewees tegen Kortrijk dat hij een meer dan degelijke voetballer is.© BELGA

Plus Artikel Union St.-Gilloise

Mathias Rasmussen vindt steeds meer zijn draai bij Union: “De herfsttitel? Natuurlijk is het beter om bovenin te staan dan te moeten achtervolgen”

Sint-Gillis -

Hij heeft een tijdje nodig gehad om zich helemaal aan te passen, maar Mathias Rasmussen toont steeds meer dat hij een zeer degelijke voetballer is. De 25-jarige Noor is nog geen vaste waarde in de basiself van Union, maar hoopt dat wel snel te worden. “Ik speel vaak in één tijd, zo krijg je tempo in de wedstrijd.”

Thomas Cami

Rasmussen kwam deze zomer over van het Noorse Brann voor iets meer dan één miljoen euro. De middenvelder speelde tot dusver 20 wedstrijden voor Union, al moest hij in het merendeel van die matchen wel tevreden zijn met een rol als invaller. Zijn statistieken – 2 goals en 2 assists – zijn nog niet overweldigend, maar voetballen kan hij zeker.

Tegen Kortrijk bewees hij dat met zijn heerlijk balletje op Lapoussin waardoor Rodriguez even later de score kon openen. Het was een moment van klasse van Rasmussen, die steeds zo snel mogelijk probeert te voetballen. “Ik probeer inderdaad in één tijd te spelen”, aldus Rasmussen. “Als je te traag speelt, gaat de tegenstander beginnen tackelen. Door snel te spelen krijg je ritme in het spel, ik hou ervan om zo te voetballen. In mijn oude club probeerden we dat ook zoveel mogelijk.”

Union won uiteindelijk makkelijk met 3-0, een deugddoende zege nadat eerder met 3-0 onderuit werd gegaan op het veld van LASK Linz na een teleurstellende partij. “Of het moeilijk was om de knop om te draaien? Voor mij niet, want ik speelde er niet lang”, lachte Rasmussen. “Maar we wilden inderdaad tonen dat onze prestatie daar ver onder ons niveau was. LASK is een goeie ploeg, maar we kunnen en moeten echt veel beter doen.”

En dat lukte dus tegen Kortrijk. Opnieuw kon coach Alexander Blessin wat roteren, en dat zorgde net als tegen bijvoorbeeld Charleroi niet voor problemen. Een luxe. “We hebben een goeie en brede kern”, ziet ook Rasmussen. “Ook zij die niet starten zijn klaar om hun kans te grijpen. Invallers zijn hongerig en willen mee het verschil maken, dat is een troef. Ik ben ook enorm blij voor Rodriguez. We zagen al dat hij een enorm sterke spits is, enkel de goals ontbraken nog. Nu heeft hij zijn rekening geopend. We hebben veel goeie spitsen, en natuurlijk geloven we ook in Kevin.”

Geen tijd om te relaxen

Union zit nu al aan acht zeges op rij, waardoor Union zes punten voorsprong heeft op eerste achtervolger Anderlecht. Ook de symbolische herfsttitel is daardoor een feit. “Natuurlijk is het beter om bovenin te staan dan om te moeten achtervolgen”, maalt Rasmussen er niet om. “Maar we mogen door onze voorsprong niet beginnen relaxen, dat beseft iedereen. We staan er, en we hebben al bewezen dat we tegen elke tegenstander kunnen winnen. Wanneer je aan een winnende reeks bezig bent, is het belangrijk om daar zo lang mogelijk in te blijven. We zitten nu inderdaad in een heel goeie periode, maar we moeten ons herinneren hoe het is als het iets minder gaat. Dat moet ons motivatie geven om altijd voor de volle 100% gefocust te zijn”, besluit de Noor.