Tienermeisje dat werd geschorst na vechtpartij mag toch weer naar school: “Helaas is er vormfout vastgesteld”

Het tienermeisje dat eind september betrokken was bij een vechtpartij aan het station van de Limburgse gemeente Pelt, mag opnieuw naar school. De WICO-schooldirectie had de leerling geschorst, maar er blijkt sprake van een procedurefout.

Bron: TVL

Op beelden van de vechtpartij die eind september viraal gingen, is te zien hoe het tienermeisje rake klappen uitdeelt aan een medeleerling. De school schorste haar, maar kennelijk is er sprake van een “vormfout” waardoor het meisje sinds maandag toch weer naar school gaat. De ouders van het meisje hadden een advocaat onder de arm genomen en waren in beroep gegaan tegen de schorsing.

“Na de vechtpartij hadden we besloten om de leerling definitief uit te sluiten. Wij staan nog altijd achter die beslissing, maar helaas is er een vormfout vastgesteld”, zegt campusdirecteur Walter Hoeks aan TVL. “Wij respecteren alle juridische rechten van de leerlingen en zullen haar dus in onze school heropnemen.”

De terugkomst van de leerling gaat gepaard met een strikte voorwaarde: het meisje mag geen contact hebben met haar slachtoffer. “Wij gaan daarvoor zorgen”, aldus Hoeks.  (mts)

De WICO-campus in Pelt.© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen