Tien houten garageboxen volledig uitgebrand in Antwerpen: “Niemand raakte gewond, maar kwaad opzet is niet uitgesloten”

Ekeren -

In de Gravenlaan in Ekeren zijn maandag tien garageboxen uitgebrand. Het vuur ging gepaard met veel rook, waardoor de rookpluim al van ver zichtbaar was. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. “Kwaad opzet wordt niet uitgesloten”, zegt de Antwerpse politie.

nelo jtp

Om 14.50 uur kreeg de Antwerpse brandweer een oproep over een brand in Ekeren. “In de Gravenlaan, een straat met allemaal garageboxen, stond een garagebox in lichterlaaie”, zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. “Onze ploegen waren snel ter plaatse en zijn volop bezig met de bluswerken. Het vuur is intussen onder controle.”

De brand gaat gepaard met stevige rookontwikkeling. Een rookpluim is al van ver zichtbaar. De brandweer vraagt omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. “Rook is altijd giftig”, benadrukt De Clercq.

Uiteindelijk zijn tien houten garageboxen volledig uitgebrand. “De brand bleef beperkt tot de boxen, een overslag naar de aanpalende woningen kon vermeden worden”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Niemand raakte gewond, er zijn geen auto’s beschadigd.” De oorzaak van de brand wordt onderzocht. “Kwaad opzet wordt niet uitgesloten”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen