Naomi Biden.© AFP

Bodyguard van kleindochter Joe Biden lost schot wanneer mannen proberen in te breken in regeringsauto

Een agent van de Amerikaanse geheime dienst die instaat voor de bescherming van Naomi Biden (29), kleindochter van president Joe Biden, heeft een schot gelost toen drie mensen zondagavond laat probeerden in te breken in een voertuig van de geheime dienst. Dat meldt persagentschap AP op basis van een anonieme bron.

mts
Bron: Reuters, AP

In een verklaring meldt de US Secret Service dat agenten “mogelijk drie” mensen tegenkwamen die een raam van een leeg regeringsvoertuig insloegen. Daarbij vuurde één agent zijn wapen af en sloegen de verdachten onmiddellijk op de vlucht.

“Er wordt aangenomen dat niemand werd geraakt”, aldus de geheime dienst in de verklaring. Volgens een anonieme bron maakt de agent die zijn wapen afvuurde deel uit van een eenheid die Naomi Biden moet beschermen en was zij ook in het bijzijn van bodyguards op het moment van de feiten. Een woordvoerder van de geheime dienst zei dat hij dat om veiligheidsredenen niet kon bevestigen. Volgens de verklaring vond het incident kort voor middernacht plaats in de chique wijk Georgetown in Washington.

“Er was geen bedreiging voor de beschermde personen”, aldus nog de Secret Service.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer