© BELGA

“Alweer een jaartje wijzer”: jarige Conner Rousseau heet niet langer King Connah op Instagram

Conner Rousseau heeft ter gelegenheid van zijn 31ste verjaardag zijn profielnaam op Instagram aangepast. Groot geworden als ‘King Connah’ gaat de voorzitter van Vooruit nu ook op Instagram voortaan gewoon als Conner Rousseau door het leven.

mts

Als u een van de 144.000 Instagram-volgers bent van Conner Rousseau, is het u maandag misschien opgevallen: de Vooruit-voorzitter is jarig en viert dat door zijn Instagram-naam te veranderen.

“Alweer een jaartje wijzer. Ik kijk uit naar de toekomst. Want het beste moet nog komen. Ik ga alles geven. Om voor jullie te strijden. Niet langer als Kingconnah. Gewoon, als Conner”, schrijft de socialistische politicus onder een reeks foto’s op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rousseaus Instagram-naam was misschien wel meer dan een zomaar bijnaam. De naam was tekenend voor de manier waarop hij communiceert (of communiceerde?) met zijn kiespubliek: losser en informeler dan het gros van de politici in de Wetstraat.

In 2019, toen hij net voorzitter was van Vooruit (toen nog SP.A), was dat nog een opvallende trendbreuk. Zijn medemens noemt hij zijn ‘mateke’, en toen hij voor het eerst op audiëntie mocht bij koning Filip in december, noemde hij de vorst op Instagram ‘de Fluppe’. “Koningen onder elkaar”, schreef Rousseau na dat bezoek aan het paleis onder een foto van hem en koning Filip. Beiden strak in het pak, maar Rousseau op maagdelijk witte sneakers.

De toen 27-jarige Rousseau sprak duidelijk de taal van de jeugd. Maar vandaag, op zijn 31ste verjaardag en op minder dan zeven maanden van de verkiezingen, lijkt hij dus een iets formelere toon te verkiezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer