OFF Gennez lijsttrekker.© ATV

Truiense Caroline Gennez trekt Vlaamse Vooruit-lijst in Antwerpen bij verkiezingen

Sint-Truiden/Antwerpen -

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez zal in juni de Vlaamse Vooruit-lijst trekken in de provincie Antwerpen. Dat laat ze maandagavond weten.

mts
Bron: BELGA

Gennez, geboren in Sint-Truiden, is door partijvoorzitter Conner Rousseau gevraagd om de Vlaamse lijst te trekken en eventueel een Vlaams regeerakkoord mee te onderhandelen, zegt ze. “En dat zal ik met overtuiging doen. Want er zijn enorm veel uitdagingen in Vlaanderen: het onderwijs dat blijft achteruitgaan, een arbeidsmarkt die nog altijd wacht op grondige hervormingen, onderwerpen waar ik ook al in het Vlaams Parlement mee bezig was en die mij nauw aan het hart liggen.”

Ook de “strijd tegen extreemrechts” is voor Gennez een van de prioriteiten. “Er staat veel op het spel de komende verkiezingen. In welk Vlaanderen willen we wakker worden op 10 juni? Een Vlaanderen waar racisme normaal is? Waar gelijke rechten voor vrouwen en de LGBTQI+-gemeenschap worden ingetrokken, zoals nu in Italië? Willen we de klok terugdraaien, of willen we vooruit?”

Gennez was van 2014 tot 2022 Vlaams Parlementslid. De Antwerpse lijsten van Vooruit worden de komende weken verder gefinaliseerd en op 10 december aan de leden voorgelegd ter goedkeuring, zegt ze nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer