Jeanneke (96) uit Waarloos dan toch verhuisd uit haar onbewoonbare huis: "Het is hier warmer dan bij mij"

Jeanneke uit Waarloos, de vrouw van 96 die uit haar huis moest omdat het onbewoonbaar was verklaard, is nu toch naar een assistentiewoning wat verderop verhuisd. Jeanneke wilde oorspronkelijk niet meer verhuizen op haar leeftijd, en de buren waren een petitie gestart om ervoor te zorgen dat ze in haar huis kon blijven. Maar nu heeft ze zich toch neergelegd bij de situatie en is ze volop aan het wennen aan haar nieuwe verblijf. 

"Het grootste verdriet is voorbij, maar het was toch heel pijnlijk." vertelt Jeanneke over haar verhuis. Een paar dagen geleden verhuisde ze uiteindelijk toch naar een assistentiewoning, hoewel buren een petitie waren gestart om haar in haar vroeger huis te laten blijven wonen. Die woning was onbewoonbaar verklaard. In het totaal tekenden meer dan 10.000 mensen de petitie. Maar Jeanneke is dan toch verhuisd, naar een assistentiewoning, zo'n 100 meter van haar oude huis. 

"Hier is het warmer en slaap ik beter"

Jeanneke (96)

"Voor het moment is het beter geworden", zegt Jeanneke in haar nieuwe woning, "want bij mij was het veel kouder. Het was allemaal veel ouder, ik voelde dat niet, was dat gewoon na zoveel jaar, maar nu is het warmer. Ik slaap hier ook beter." 

"Het zal wel nog lang wennen zijn. Elke foto die ik hier vastneem, zijn pijnlijke herinneringen, maar ik moet erdoor. Mijn buren ga ik het meeste missen, maar gelukkig kunnen we nog eens naar elkaar gaan, het is niet zover af. Ik hoop dat het goed komt en dat ik nog tot mijn 100 mag leven, dan komt de fanfare, hè." 

 

Meest gelezen