Snelschaatser Bart Swings, beachvolleyballers Joppe Van Langendonck en Kyan Vercauteren en kunstschaatster Loena Hendrickx deden allemaal beroep op crowdfunding om hun sportdroom na te jagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Snelschaatser Bart Swings, beachvolleyballers Joppe Van Langendonck en Kyan Vercauteren en kunstschaatster Loena Hendrickx deden allemaal beroep op crowdfunding om hun sportdroom na te jagen. © Photo News / Volleyballworld / REUTERS

Hoe crowdfunding voor sporters een verschil kan maken maar niet de heilige graal is: “Als je voor elke donatie van vijf euro een kaartje moet opsturen...”

165 keer een donatie van 30 euro. Dat is wat voor beachvolleyers Joppe Van Langendonck en Kyan Vercauteren het verschil maakte tussen wel of niet op het WK in Thailand raken, tussen wel of geen goud bij de min 21-jarigen. En zij zijn lang niet de eerste of enige sporters die zich als een ‘goed doel’ in de markt zetten. Of hoe crowdfunding wel een verschil kan maken, maar ook niet zaligmakend is.

2 reacties

  • Wesley Vandemoortele

    6 maanden geleden
    mss eerder kijken om een investeringqplan op te maken.ik steek geld in sporters en als het lukt krijg ik mijn deel met een extra.
  • Kelly Verlinden

    6 maanden geleden
    Donaties via kofi, tiktok publiek, ... Er zijn atleten die zo genoeg geld verdienen. Het is zaligmakend als je er vol voor gaat. Er zijn er genoeg die het doen en zo duizenden dollars per maand verdienen.