© AFP

Luis Suarez maakt zijn rentree bij Uruguay

Marcelo Bielsa, de bondscoach van Uruguay, maakte maandag zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen wereldkampioen Argentinië (donderdag, uit) en Bolivia (volgende week dinsdag, thuis). Opvallende aanwezige in de kern is Luis Suarez. Die was sinds Bielsa in mei bondscoach werd niet meer opgeroepen. Hij staat nu voor een duel met zijn goede vriend Lionel Messi.

Bron: BELGA

De intussen 36-jarige Suarez is de laatste maanden in uitstekende doen bij zijn Braziliaanse ploeg Gremio. In zijn laatste 29 wedstrijden maakte hij zestien goals. Zijn eeuwige spitsbroeder bij La Celeste, Edinson Cavani, is er deze keer niet bij. Cavani liep bij zijn Argentijnse club Boca Juniors een blessure op.

Suarez telt 137 caps voor Uruguay achter zijn naam, waarin hij 68 keer scoorde. Zijn laatste interland speelde hij op het WK in Qatar eind vorig jaar. In de laatste groepswedstrijd volstond een 2-0 zege van Suarez en Uruguay tegen Ghana niet meer voor kwalificatie voor de tweede ronde.

Argentinië heeft na vier wedstrijden in de kwalificaties op weg naar het WK van 2026, dat doorgaat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, nog het maximum van twaalf punten. Uruguay haalde nog maar zeven punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer