© vln

Antwerpenaar overleeft zware crash van brug in Oostende

Een 30-jarige Antwerpenaar raakte zaterdagnacht zwaargewond in Gistel, bij Oostende, toen hij met zijn wagen door de balustrade van een snelwegbrug ging en meters lager terecht kwam.

vln, dji

Het spectaculaire ongeval gebeurde op de autosnelweg E40 omstreeks 1.30u in de nacht van zaterdag op zondag. De 30-jarige Pierre G. uit Antwerpen reed er met zijn Opel Corsa in de richting van Jabbeke toen het even voorbij de afrit Gistel (vlak bij Oostende) helemaal verkeerd ging.

“Volgens getuigen verzeilde het voertuig tegen de middenberm van de autosnelweg om vervolgens gekatapulteerd te worden naar de kant van de snelweg”, klinkt het bij de federale wegpolitie. “Het ongeval gebeurde bovendien toen de bestuurder net over een brug reed waar de Snaaskerkestraat in Gistel onderdoor loopt. De wagen ramde de balustrade, vloog er volledig doorheen en kwam vervolgens meters lager op het wegdek van de Snaaskerkestraat terecht.”

Verhakkeld

De klap moet verschrikkelijk geweest zijn. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hadden ruim twintig minuten nodig om de chauffeur uit het totaal verhakkelde voertuig te bevrijden. Pierre G. kreeg meteen de eerste zorgen toegediend door het mug-team en werd daarna zwaargewond aan het hoofd en de borst, maar bij bewustzijn, naar het ziekenhuis in Oostende gebracht.

Na het ongeval had de brandweer de handen vol met het ruimen van de rijweg. De Snaaskerkestraat bleef daardoor nog urenlang afgesloten voor alle verkeer. Het ziet ernaar uit dat er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Volgens de artsen verkeert de 30-jarige Antwerpenaar niet in levensgevaar en zouden de verwondingen nog meevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER