Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. “We vermijden economisch horrorscenario”: Vlaamse regering licht nieuw stikstofakkoord toe

De Vlaamse regering heeft deze nacht een nieuw akkoord bereikt in het stikstofdossier. Na een lange dag onderhandelen raakten ministers Zuhal Demir (N-VA), Jo Brouns (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) en enkele parlementsleden van de meerderheid het eens over de laatste details. “De Vlaamse regering bewijst eens te meer dat ze in staat is knopen door te hakken”, aldus Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de persconferentie. Volg alle ontwikkelingen over het stikstofakkoord hieronder.

56 reacties

  • Pat Debal

    6 maanden geleden
    De Wever staat al aan de deur bij Ineos om zijn job en om de subsidies al te geven en de boeren te laten voor wat ze waard zijn
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 maanden geleden
    Stikstof is stikstof waarom verschil maken. Een boer die naast een industrie park gelegen is krijgt in de metingen gedeelte van de industrie mee. Enkel in Nederland en Vlaanderen is er een probleem waar er teveel stikstof wordt geproduceerd rest van Europa en wereld heeft geen probleem?
  • Christine Laevers

    6 maanden geleden
    Dit is al een beter stikstofplan. Maar ik snap dus al een hele tijd niet waarom de mest - zowel vloeibaar als vast - een probleem is. Maak er toch iets positiefs van ! Het is stinkend zwart goud ! Kleine, plaatselijke, bereikbare infrastructuur kan gebouwd worden met biogascentrales, composteringen en verwerking van de vaste mest. Goed voor de handel ! Zelfs een burgemeester kan dat initiatief nemen ! De Boerenbond ook.
  • Jean Donny

    6 maanden geleden
    Eerst onhaalbare normen installeren dan ze niet kunnen realiseren en dan de rotzooi laten oplossen en betalen door de belastingbetaler. De politiek ten voeten uit.
  • maria lucia vandenborre

    6 maanden geleden
    Ineos is gered en de boeren zijn deels gespaard. Het is ook niet nodig om zoveel dieren te houden en voor 80% uit te voeren. De baten voor de boeren en de stikstof voor Vlaanderen. Hetzelfde geld voor ineos, De winsten in de pocket van het bedrijf en de stikstof voor Vlaanderen. Puur winstbejag!