Warre Vliegen in actie tegen Roeselare.© Jan Vanmedegael

Volleybal

Sprookje zonder happy end: Warre Vliegen debuteert uit het niets bij Maaseik, maar Roeselare vergalt de pret

Maaseik -

Vrijdagavond pas werd Warre Vliegen door Fulvio Bertini opgetrommeld voor de clasico in en tegen Roeselare. Dat hij in de basis zou starten had niemand, ook de middenman zelf niet, niet zien aankomen. “Ik heb het niet slecht gedaan, denk ik.”

Rob Kwanten

Wie is toch die Warre Vliegen? Bij Roeselare wisten ze het even niet toen ze de Maaseikse basisopstelling in de handen kregen geduwd. De middenman van de Maaslandse B-ploeg depanneerde omdat na Fornès nu ook Thys op de valreep in de lappenmand was beland. Met Polak beschikte Bertini dus maar over één fitte middenman. “Vrijdagavond belde manager Dieter Leenders me op”, vertelt de 25-jarige kinesist. “Kort daarna kreeg ik nog een sms’je van Fulvio. Eigenlijk had ik al plannen voor zondagavond, maar die heb ik dan toch maar even gewijzigd (lacht). Dat het zo last minute was bracht wel wat spanning met zich mee. Ik heb immers geen seconde met de kern getraind en ken die jongens amper tot niet.”

Snelle spelverdeling

Zijn basisplaats had Vliegen dan ook in de verste verte niet verwacht. “Van de sfeer in de Roeselaarse sporthal heb ik weinig gemerkt”, gaat Warre verder. “Daarvoor was ik te veel met het spel bezig. Ik heb bijna de volledige eerste set gespeeld. Het ging heel snel, zeker qua spelverdeling. Dat maakte dat het in het begin wat zoeken was. Maar ik denk dat ik het niet slecht gedaan heb. Dat ik in de slotfase van de eerste beurt naar de kant moest is niet onlogisch. Bartos is geen middenman, maar heeft veel meer ervaring in topwedstrijden. Dat ik bijna een volledige set tegen Roeselare heb mogen spelen is op zich al fantastisch.”

Warre Vliegen met zijn kompanen Toon Janssen en Milo Meysmans bij de B-ploeg.© Bart Borgerhoff

Wedstrijdpremie

De overwinning meegraaien zat er voor Warre en co niet in. Roeselare zegevierde met 3-1 en diende zijn aartsrivaal een vierde, opeenvolgende nederlaag toe. “Bij 8-14 konden we de 0-2-voorsprong nochtans al ruiken. Maar dan begon de servicedruk van Roeselare te komen. Ook blokkerend werden ze plots heel sterk. Naar mijn gevoel bracht Maaseik op de beslissende momenten net iets te weinig. Of ik mijn wedstrijdpremie al gehad heb? Nog niets gehoord (lacht). Mijn wedstrijdshirt heb ik wel mogen houden. Ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen. Als ze mij nog eens vragen ga ik natuurlijk niet weigeren. Maar mijn job als kinesist en de B-ploeg zijn mijn prioriteiten. Het niveau in de Lotto Volley League ligt voor mij ook iets te hoog om permanent een rol te spelen in de A-ploeg”, besluit Vliegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer