Emma en Emiel - Alexander en Fleur© vtm

Gebroken spaghetti, symbolische picknick en tranen bij het kampvuur: spanning stijgt nu het bijna D-Day is voor ‘Blind getrouwd’-koppels

In ‘Blind Getrouwd’ komt het keuzemoment dichterbij: wie blijft getrouwd? In de tiende aflevering zagen we de koppels hun laatste momenten samen spenderen om uit te vissen of ze straks ‘ja’ of ‘neen’ moeten zeggen tegen elkaar.

evdg

Binnen enkele dagen moeten Jolien, Brecht, Isabelle, Matthieu, Fleur, Alexander, Emma en Emile beslissen of ze getrouwd blijven of niet. Hoogtijd dus om in te zetten op een laatste keer quality time, ondanks de drukke agenda’s en stijgende spanning.

Bruxelles, ma belle

Op een vrije dag neemt Alexander Fleur mee naar Brussel, de stad waar hij woont, werkt en zijn hart verloren heeft. Hij toont haar zijn favoriete plekjes, inclusief de looppiste. “Zo’n leuke sfeer, ik voel me hier instant thuis”, concludeerde Fleur. Dat het koppel vervolgens op een stel baby-eendjes botst, helpt het dopamine-niveau verder de hoogte in.

LEES OOK. Jolien van ‘Blind Getrouwd’ kiest na tien jaar vliegen voor nieuwe carrière: “In de voetsporen van mijn pépé”

Alexander is de drukte van de grootstad gewoon, maar waarom hij wil oversteken bij een rood stoplicht is een raadsel voor de West-Vlaamse. Of zij dan wel altijd stopt voor een rood licht, vraagt hij enigszins verrast. “Ja, dat is wat normale mensen doen.” Ze heeft een punt, Alexander. Het bederft de sfeer niet, integendeel. Alles verloopt smooth, om het met de woorden van Fleur te zeggen. “Je merkt dat Fleur heel geïnteresseerd was, dat vond ikzelf ook heel fijn”, aldus Alexander.

Op een vrije dag neemt Alexander Fleur mee naar Brussel.© VTM

Ook bij Emma en Emiel loopt het op rolletjes. Vooral in het huishouden, dankzij een goede taakverdeling. Emiel lijkt zich ontpopt te hebben tot ideale huisman. “Ben je dan meer tot mij aangetrokken als ik dit doe?”, vraagt Emiel terwijl hij met het droogrek in de weer is. “Ik heb altijd gedacht dat ik niet per se een man hoefde die de huishoudelijke taken op zich neemt”, zegt Emma. “Maar nu ben ik er eerlijk gezegd wel aan gewend geraakt.” (lacht)

Gebroken spaghetti

Wanneer Emma en Emiel aan de slag willen met hun pas geleverde foodbox, is de keuze snel gemaakt: spaghetti met zalm, want dat is makkelijk en vooral snel klaar. Het kookmomentje resulteert echter in een moment van ongeloof. Heeft Emma nu net de spaghetti in twee gebroken? Schandalig, weet ook Emiel. “Mijn hart brak op het moment dat de spaghetti brak.” Ook in het timen van het koken van de spaghettislierten laat Emma een steek vallen. “Ach, hiervoor doen we het. Onze momentjes van plezier verdwijnen niet.”

De spaghetti breken is dus geen breekpunt, maar helemaal zeker van elkaar zijn de twee niet. Ze gaan als laatste date tangodansen. De perfecte gelegenheid om te ontdekken of er nu wel of niet een fysieke klik is. “We voelden elkaar heel goed aan”, zegt Emma achteraf. “De dans zelf was voor mij wel een bevestiging dat er nog iets van chemie aanwezig kan zijn. Misschien is er toch meer dan vriendschap.” Een evaluatie dringt zich op, ook voor Emiel. “Ik ga het hier wel missen, en ik ga Emma missen. Maar een aantal dagen alleen zijn zal ook deugd doen.”

Emma en Emiel

Zowel Emma als Emiel gaan te rade bij hun zussen. Is er potentieel om iets romantisch te ontwikkelen? “Je moet je hart en hoofd op een lijn krijgen, maar de weg ernaar toe is wel moeilijk”, vat Emma het samen.

Tranen bij het kampvuur

Bij Matthieu en Isabelle gaat het er iets minder smooth aan toe. De verschillen tussen de twee lijken erg zichtbaar. Op een weekendje weg in de Ardennen benoemt Isabelle wat ook de kijker thuis ziet: het gaat er stroef aan toe. “Sinds het koppelsweekend is het moeilijker”, zegt ze. “Ik heb het gevoel dat je gesprekken hebt afgeblokt. Daardoor ben ik in mijn schulp gekropen.” Matthieu geeft zijn nu-nog-echtgenote gelijk. “Ik vond het ook niet leuk om het gesprek aan te gaan. Het leek wel alsof alles bij mij lag, of de beslissing om verder te gaan enkel mijn verantwoordelijkheid is.”

Maar Matthieu en Isabelle gaan deze keer het moeilijke gesprek niet uit de weg. “Ik snap dat het moeilijk ligt maar ik wil het ook maar gewoon begrijpen”, aldus Isabelle bij het avondvuur. Volgens haar heeft Matthieu zich niet voldoende opengesteld. “Zodra er een klik was, dacht ik: oké, we proberen. Als het niet lukt, kan je nog altijd ‘neen’ zeggen. Maar omgekeerd niet: als je ‘neen’ zegt gaat dat niet meteen ‘ja’ worden.” Een logica die Matthieu maar moeilijk volgt. “Ik wil gewoon mijn gevoel volgen.”

Het zware gesprek doet tranen rollen bij Isabelle. “Dit was pittig, maar daarom niet slecht dat alles eens is gezegd.” Kunnen de vonken van het kampvuur nog overslaan op de twee? De kans lijkt steeds kleiner, alhoewel: “er is nog niets beslist.”

Matthieu en Isabelle gaan deze keer het moeilijke gesprek niet uit de weg.© VTM

Liefde van zijn leven

Bij Jolien en Brecht daarentegen lijkt de beslissing al gemaakt. Ze kiezen voor een sportieve én romantische date. Van wakeboarden tot picknicken op een wel heel symbolische plek. Met een Vespa rijden ze tot aan de plaats waar ze elkaar het jawoord gaven. “Dat we hier nu opnieuw zitten, vind ik speciaal”, aldus Jolien. “En straks staan we hier opnieuw voor het beslissingsmoment. De cirkel is rond.”

“We vertrouwen elkaar echt 100 procent”, zegt Jolien nog. “Ik ben nog altijd super dankbaar, ik had het niet beter kunnen treffen dan met iemand die er zo instaat.” Dat gevoel lijkt geheel wederzijds. Brecht is naast brandweerman en sinds kort ook ambulancier, tijdens een diner klinken ze op zijn goede punten. “Ik ben heel trots”, zegt zij. Het gaat vanzelf over op een dieper gesprek: wat als hij zou moeten verhuizen? Brecht is stellig: “Van post veranderen is maar iets klein als je de liefde van je leven vindt. Ik vind dat vanzelfsprekend. Ik ga nooit mijn werk boven jou zetten, nooit.”

INFO. ‘Blind getrouwd’, VTM, maandag om 20.35 uur

Met een Vespa rijden Brecht en Jolien tot waar ze elkaar het jawoord gaven.© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER