Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Vias pleit voor helmplicht bij e-steps en rijbewijs met punten

Vias heeft naar aanleiding van de verkiezingen van volgend jaar een memorandum met twaalf concrete maatregelen klaar. Daarin pleit het instituut voor de verkeersveiligheid onder meer voor een helmplicht bij gebruik van de e-step, de invoering van een rijbewijs met punten of het verlagen van de technische tolerantiemarge bij snelheidscontroles.

69 reacties

  • Gaston Miar

    5 maanden geleden
    Alsof men zonder rijbewijs niet meer met auto zou rijden. De pakkans is nagenoeg onbestaand. En de alcoholcontroles om mee te lachen.
  • Henri Dederen

    5 maanden geleden
    Peter destoop inderdaad het verkeer is zo complex geworden dat iedereen verplicht zou moeten worden om ten minste de meest elementaire verkeersregels te kennen dus ook fietsers en zeker steps of andere eclectrisch aangedreven verplaatsingsmiddelen die zich dikwijls als piraten in het verkeer gedragen.
  • Gino Denil

    5 maanden geleden
    Zou graag Vias eens horen pleiten voor een betere aanleg en beter onderhoud van onze verkeersinfrastructuur. Men is met een helm natuurlijk wel beter beschermd als men door een put in het wegdek verongelukt. Maar die put had er niet mogen zijn.
  • Klaus Reesing

    5 maanden geleden
    Rijbewijs met punten ? Wat zal de pakkans zijn? Iemand die op een ringweg 5 autos inhaalt zonder pinkers te gebruiken en betrapt wordt, zal dit 1 overtreding zijn of direct x 5, Wie staat nog stil aan een stopbord, nutteloos of niet. Mentaliteit moet veranderen, wat zal bij de cowboys de volgende stap zijn: stoppen voor rood licht, er komt niemand van de andere kant dus rij ik maar door ? En uiteraard een duidelijk verkeersreglement dat overal geldt.
  • peter destoop

    5 maanden geleden
    Het wordt tijd dat het rijbewijs wordt ingevoerd voor alle weggebruikers.