Marathonloopster Mieke Gorissen, die viraal ging met interview op Olympische Spelen, stopt met topsport: “Alles is een beetje uit de hand gelopen”

Twee jaar geleden gaf ze nog een iconisch interview, nu stopt marathonolympiër Mieke Gorissen per direct met topsport: “Mijn lijf trekt aan de noodrem”

De Limburgse fysicaleerkracht Mieke Gorissen stopt per direct met topsport. Dat heeft de 40-jarige marathonloopster uit Diepenbeek maandag aangekondigd op Instagram. Gorissen verbaasde ons land twee jaar geleden op de Olympische Spelen nog met een prachtprestatie op de marathon en een al even prachtig interview daarna.

Bron: BELGA

De doorbraak van Gorissen kwam er pas op zeer late leeftijd. Ze won het BK veldlopen in 2021, toen ze al 38 was. In datzelfde jaar plaatste ze zich met 2u28:31 voor de olympische marathon in het Japanse Sapporo. Daar werd ze verrassend 28e. Aan de finish gaf de Limburgse een legendarisch interview bij Sporza. Ook in 2022 werd Gorissen nog eens nationaal kampioene veldlopen. Zondag is ze er dus niet meer bij op het BK veldlopen in Hulshout.

“Ik loop nog steeds. Ik loop nog graag”, klinkt het op Instagram. “Lopen houdt me in balans - als echtgenote, als dochter, als zus, als leerkracht, ... als Mieke. Maar... de aard van het beestje laat zich niet loochenen: beetje bij beetje veranderde zorgeloosheid in bekommernis, werd genieten presteren, en transformeerde mogen in moeten - en ik verloor mezelf. En wie niet horen wil, moet voelen: mijn lijf trok aan de noodrem... en mijn hoofd en mijn hart werden gebroken. Door mezelf, dan nog. En dat wil ik niet meer. Alles is een beetje uit de hand gelopen - en ik ben zó dankbaar voor alles dat lopen mij gebracht, geleerd heeft, ik heb dromen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had beleefd - maar ik denk dat dat grote podium nooit echt paste bij dat kleine meisje”, besluit Gorissen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek