BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

REACTIES. Oppositie ontevreden over stikstofakkoord: “Boeren en natuur blijven met lege handen achter”

UPDATEHet nieuwe stikstofakkoord van de Vlaamse regering lokt bij de oppositie veel scherpe reacties uit. Volgens Groen is dit akkoord eentje op maat van INEOS, het Britse chemiebedrijf dat in de Antwerpse haven een ethaankraker wil bouwen. Vlaams Belang en Vooruit hekelen vooral het gebrek aan daadkracht. “De Vlaamse regering heeft hiermee maar één probleem willen oplossen: het probleem van het eigen imago.”

17 reacties

  • Norbert Bauwens

    3 maanden geleden
    Ik ben bijna zeker dat Ineos minder stikstof uitstoot dan de stal van gemiddeld een kleine 2000 varkens of een 150 tal koeien of een 50.000 kippen per bedrijf (in natuurgebied); Daarbij komt dat er van voorgenoemde bedrijven er honderden zijn en Ineos (in Insustrieigebied) maar één bedrijf is. En mijn zoon is geen boer en die wil ook ergens werken.
  • Roger van Gelder

    6 maanden geleden
    Hopelijk halen die brullende politici de kiesdrempel niet meer
  • jan boden

    6 maanden geleden
    De rol van de oppositie is nu éénmaal om over alles te zagen en te zeggen dat het op niets trekt. Niet van wakker liggen, ze hebben toch geen fluit in de pap te brokken.
  • Alex Jonckers

    6 maanden geleden
    En bij de volgende (verkiezing)en word alles terug tenietgedaan, en zal er nooit iets veranderen.
  • Theo De Graef

    6 maanden geleden
    Al die dit akkoord afbreken moeten eens goed nadenken aan de toekomst van kinderen en kleinkinderen....hopelijk gaan die nog werk hebben en nog van een pensioen kunnen genieten!!