Freya Van den Bossche trekt Kamerlijst Vooruit in Oost-Vlaanderen, voorzitter Rousseau bovenaan Vlaamse lijst

Vlaams Parlementslid Freya Van den Bossche zal bij de verkiezingen volgend jaar de Kamerlijst voor Vooruit trekken. Voorzitter Conner Rousseau trekt de Vlaamse lijst. Dat hebben ze zonet zelf bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Gent.  

De kieslijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen van juni volgend jaar krijgen stilaan vorm. De meeste lijsttrekkers voor Vooruit waren al bekend, maar ook in Oost-Vlaanderen is de knoop ondertussen doorgehakt. 

Tijdens een persconferentie in Gent hebben Freya Van den Bossche en voorzitter Conner Rousseau zelf aangekondigd dat ze de lijsten zullen trekken. Opvallend: Van den Bossche - ondertussen al meer dan tien jaar actief in het Vlaams Parlement - zal op de federale lijst terug te vinden zijn. Rousseau trekt opnieuw de Vlaamse lijst.

Wegen op ethische dossiers

Van den Bossche, die eerder al in de Kamer zetelde en zelfs nog federaal minister was, wil in de Kamer vooral op ethische thema's - zoals euthanasie, abortus en draagmoederschap - wegen. "De laatste jaren is op dat vlak bijna niks gebeurd. Het is tijd dat politici de moed hebben om de wetgeving aan te passen aan de vragen van de mensen", aldus Van den Bossche.

"We mogen niet toegeven aan extreemrechtse of conservatieve krachten die terug naar de middeleeuwen willen", benadrukt ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het belang van die ethische thema's voor zijn partij. "En Freya is iemand die op dat vlak zaken in beweging kan brengen."

Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Gent krijgt Van den Bossche een prominente rol. Op de lijst van liberalen en socialisten (Voor Gent) staat ze op de vierde plaats. Tijdens de persconferentie benadrukte Van den Bossche uitdrukkelijk ook dat lokale engagement. 

Rousseau trekt de Vlaamse lijst

Conner Rousseau zal - net als bij de vorige verkiezingen - de lijst voor het Vlaams Parlement trekken, waar volgens hem nog heel wat werk op tafel ligt. Hij wijst onder meer op "jaren van achteruitgang in het onderwijs en in de kinderopvang".

"Belangrijke zaken die écht de toekomst van mijn generatie zullen bepalen en als jonge partijvoorzitter vind ik het belangrijk om daar zelf voor te strijden en op tafel te slaan in het Vlaams Parlement."

Meest gelezen