Beeld uit archief

Man (24) uit Elsene aangehouden voor drie schietincidenten in buurt van woning Bart De Wever in 2019

Een man van 24 jaar uit Elsene, die verdacht wordt van drie schietincidenten in Deurne, is opgepakt en aangehouden. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Door DNA-sporen op het gebruikte vuurwapen kwam de politie bij de man in Elsene terecht. De schietincidenten zouden te maken hebben met een afrekening binnen het georganiseerde criminele milieu.Ā 

De onderzoekersrechter in Antwerpen heeft een 24-jarige man uit Elsene aangehouden die verdacht wordt van drie schietincidenten in Deurne, dicht bij de woning van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).Ā De schietincidenten gebeurden tijdens de nacht van 19 december 2019 en begonnen in de Van Steenlandstraat. "Op camerabeelden kwam een verdachte in een beeld die zes keer met een handvuurwapen schoot", zegt het parket. "De politie heeft vijf kogelinslagen geteld in het raam en Ć©Ć©n in de gevel."

"Op de beelden liep de verdachte weg richting Herentalsebaan, waar even later vijf maal werd geschoten op huisnummer 142. Het derde schietincident werd gemeld in de Dascottelei, waarbij vier kogelinslagen in een raam van een appartement werden geteld. Bij de schietincidenten kwamen projectielen terecht in de leefruimte van de bewoners."

Link tussen drie incidenten

De Federale Gerechtelijke Politie zag in haar onderzoek een link tussen de drie incidenten. "Dat werd bevestigd door het ballistisch en forensisch onderzoek.Ā Er werd Ć©Ć©n vuurwapen gebruikt en op Ć©Ć©n van de hulzen werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de man uit Elsene. De feiten zouden kaderen als een vergelding binnen het georganiseerde criminele milieu."

De man is vorige week opgepakt in opdracht van de onderzoeksrechter. De raadkamer heeft de man nu aangehouden voor een inbreuk op de wapenwet en voor deelname aan een criminele organisatie.Ā 

Meest gelezen